Вести


Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио Зрењанин

Нови Сад , 12. децембар 2019.
-A A +AПокрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио Зрењанин .

Нови Сад , 12. децембар 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез данас је посетио град Зрењанин. Посету је започео обиласком Основне школе „Бранко Радичевић“ у Ченти, где је са директором Златком Булићем потписао уговор о санацији паркета у фискултурној сали у износу од 371.520 динара. Потписивању је присуствовао градоначелник Чедомир Јањић са сарадницима. Овај пројекат, одобрен на јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за финансирање посебних програма пројеката изградње, одржавања и опремања спортских објеката, требало би да се реализује у току предстојећег зимског распуста.

Након посете Ченти, секретар Батез је у „Кристалној дворани“, зрењанинској хали спортова, отворио 8. Инклузивне игре без граница, које традиционално сваке године организује Основна и средња школа „9. мај“. Инклузивне игре без граница уврштене су 2016. године у календар званичних градских манифестација и као такве подржане су од Града Зрењанина.

На манифестацији под слоганом „Кад границе не постоје, играмо се много боље“ учествује десет градских основних школа, школа из Лукићева, Предшколска установа Зрењанин и по први пут Школа за основно и средње образовање “Мара Мандић” из Панчева.

Секретар Батез је истакао да је реч о манифестацији јединственој у Војводини, можда и на нивоу Србије, и да је одушевљен позитивном енергијом коју шаљу и учесници и деца на трибинама, а било их је око хиљаду. Батез и Јањић разговарали су о могућности да се слична манифестација организује по целој Војводини.

„Основна и средња школа ′9. мај′ подржана је и у пројектима за санацију фискултурне сале и опремање спортским реквизитима, а заједно са Градом Зрењанином опремили смо и отворене терене у тој школи. Наравно да смо увек ту за све основне и средње школе за децу са посебним потребама на територији Војводине и у том правцу ћемо и наставити да сарађујемо“, рекао је Батез и додао да су улагања у Зрењанин изузетно значајна, јер се ради о једном од најважнијих спортских градова у Србији.

Покрајински секретар је нагласио да је то град који је дао велике шампионе, олимпијске, светске и европске освајаче медаља.
„Драго ми је што Покрајинска влада учествује у капиталном пројекту изградње атлетске стазе и реконструкције Градског стадиона и да је препознала потребе Града Зрењанина. Са спортском инфраструктуром коју поседује, ′Кристалном двораном′ и ′Медисоном′, који је комплетно реновиран, сигурно је да је Зрењанин град који има, осим врхунског спорта, и најбоље услове за бављење спортом, и у ком фукционише око две стотине спортских клубова и удружења“, навео је Батез.

Ресорни секретар је додао и то да је Секретаријат за спорт и омладину у протекле три године на територији Зрењанина подржао пројекте у свим областима спорта и омладине вредне 40,5 милиона динара.

„Зрењанин се налази и на мапи највећих спортских догађаја у више спортова и свима нам је то циљ, који заједнички реализујемо уз апсолутно разумевање и подршку локалне самоуправе, предвођене градоначелником Јањићем, који је пример доброг партнерства какво треба да има нека локална самоуправа са Секретаријатом за спорт и омладину“, поручио је Владимир Батез.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић истакао је да је посета делегације Покрајинског секретаријата за спорт и омладину још једна потврда да Град Зрењанин чини велике напоре на обнови постојеће и изградњи нове спортске инфраструктуре и стварању могућности да се спортом и рекреацијом бави што више грађана, свих узраста и категорија, али и да се организују велика спортска такмичења. Средства за ту намену издвајају и Град Зрењанин и Покрајина и Република.

Ове године обележава се јубиларних 50 година карате спорта у Зрењанину, а секретар Батез посетио је и Дом борилачких спортова и упознао се с условима у којима тренирају зрењанински каратисти, џудисти, рвачи и мачеваоци. Јавна установа „Спортски објекти“ конкурисала је код Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за набавку лиценцираног татамија за карате у Дому борилачких спортова и за ту намену Секретаријат је издвојио 559.616 динара. У питању је конкретан пројекат Секретаријата за спорт и омладину у области унапређења и опремања карате спорта за тренинге и одржавање такмичења.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs