Вести


Покрајинском секретаријату за привреду признања за унапређење руралног туризма

Нови Сад , 06. октобар 2014.
-A A +AПокрајинском секретаријату за привреду признања за унапређење руралног туризма .

Нови Сад , 06. октобар 2014. .

У организацији Клуба чланова „Село“ и ХФ Еко Етно Групе у Загребу је прошле недеље одржана додела награда ,,Сунцокрет руралног туризма Хрватске 2014“, која је окупила представнике породичних газдинстава, носиоце рурално-туристичких пројеката, регионалне институције и представнике хрватских жупанија чији су пројекти и програми номиновани за ову престижну награду. Посебно признање за међурегионалну сарадњу додељено је Покрајинском секретаријату за привреду, запошљавање и равноправност полова за унапређење руралног туризма на међурегионалном нивоу.

Комисија коју су чинили стручњаци из области туризма, на челу са председником др сц Едуардом Кушеном, оценила је пристигле пријаве на основу којих је додељено 28 награда за најквалитетније садржаје. Награде су додељене у 5 категорија: туристичка пољопривредна газдинства, предузетници у руралном туризму, рурално-туристички пројекти и манифестације и традиционална рурална гастрономија. Додељене су и посебне награде за поједине пројекте.

Интензивнија промоција богатства и потенцијала руралног туризма у АП Војводини, један од кључних стратешких праваца Секретаријата. Ове квалитетне активности, Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, у оквиру сектора привреде (Одељења за туризам и сајамске манифестације), релизује у оквиру програма за унапређење и промовисање руралног туризма.


Извор: Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs