Вести


Покрајинској влади награда „Најбољи институционални партнер“

Београд , 05. децембар 2017.
-A A +AПокрајинској влади награда „Најбољи институционални партнер“.

Београд , 05. децембар 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, примио је вечерас у Београду награду Конфиндустије Србије коју је ово удружење италијанских привредника и индустријалаца који послују у Србији доделило Покрајинској влади, за изузетну сарадњу и подршку у првих пет година постојања те асоцијације. Награда је Покрајинској влади додељена у категорији „Најбољи институционални партнер“.

На Генералној Скупштини чланова Конфиндустрије Србије, која је одржана у „Палати Италија“, награде су уручене компанијама, институцијама и појединцима за највећи допринос развоју привредне сарадње Италије и Србије, за друштвено-одговорно пословање, те општини са најбољим пословним амбијентом по избору италијанских привредника.

Захваливши се на признању, потпредседник Ђорђе Милићевић је рекао да је сарадња Покрајинске владе и Конфиндустрије на највишем могућем нивоу, да је посебно интензивирана у последњих годину и по дана, те да се настоје пронаћи и нови путеви и модели сарадње.

Потпредседник Милићевић је кроз неколико индикатора илустровао досадашњу успешну сарадњу, истакавши посебно да највећи спољнотрговински партнер Србије јесте Италија, прва по нашем извозу, а друга по увозу, што говори о значају привредне сарадње двеју земаља.

Милићевић је додао да је у прошлој години сарадња у трговинској размени износила 3,7 милијарди евра, од чега је Војводина учествовала са милијарду евра. Он је изразио уверење да ће укупна робна размена Србије и Италије у 2017. години достићи 4 милијарде евра, и да ће војвођанска привреда томе дати значајан допринос.

„У Војводини тренутно послује 71 италијанска компанија, са улагањем од 800 милиона евра и готово 11.500 отворених радних места. Ове бројке говоре о томе да је наша привредна сарадња на високом нивоу, да има узлазни тренд, те да морамо учинити све да она буде још значајнија“, казао је Милићевић додајући да ће Покрајинска влада на том путу бити потпуно отворена за домаће и стране инвеститоре, да ће и надаље бити партнер Конфиндустрији и италијанским привредницима.

Он је подсетио и на то да Покрајинска влада тражи нове механизме и моделе за подстицај улагањима, због чега је ове године основана и Развојна агенција Војводине, која додатно пружа подршку домаћим и страним привредницима и компанијама.

Милићевић је на крају позвао инвеститоре из Италије да наставе са улагањима, јер су Србија и Војводина добро место за улагање.

Присутнима су се обратили и председник Конфиндустрије Србијa Erich Cossutta, амбасадор Италије у Србији Giuseppe Manzo и потпредседница Конфиндустрије из Италије Liscia Mattiolli.

Конфиндустрија Србија је основана 2012. године и данас броји 170 фирми чланица. У свом пословању, ослања се на мрежу Конфиндустрије у Италији (Конфедерација италијанске индустрије), која броји више од 150 000 компанија, са преко пет милиона запослених.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs