Вести


Полазницима семинара Војводина метал кластера уручени сертификати

Нови Сад , 29. март 2013.
-A A +AПолазницима семинара Војводина метал кластера уручени сертификати.

Нови Сад , 29. март 2013. .

Темерин/Нови Сад, 29. март 2013. године - Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин уручио је серфитикате полазницима семинара које је, у оквиру програма Европске уније, организовао Војводина метал кластер. У протеклих неколико месеци, више од 1.700 полазника прошло је кроз различите програме обуке, а у првом кругу њих 678 је стекло услове за добијање одговарајућих сертификата. Полазници су стекли нова знања и вештине у области пословне стандардизације и сертификације, управљања и стратешког менаџемента, информационих технологија и иновација и пословања са земљама Европске уније и ЦЕФТА.

Покрајински секретар за привреду, запошљавење и равноправност полова Мирослав Васин истакао је да Војводина метал кластер представља један од најпозитивнијих примера пословања привреде у Војводини.

„Програми едукације, које Војводина метал кластер спороводи, усклађени су са стратешким правцима Владе Војводине, који се тичу сертификације, стицања новог знања и праћења европских трендова и сазнања у свим гранама привреде", рекао је Мирослав Васин. „Без усвајања новог знања и подизања сопствене компетентности, нема ни економског опстанка, због чега су едукативни програми Војводина метал кластера веома важни."Према речима Зорана Пекеза, Војводина метал кластер је најзначајнији конзорцијум металаца у Војводини и Србији, који окупља преко 116 предузећа са 6,5 хиљада запослених. Тај кластер годишње остварује преко 300 милиона евра прихода и преко 80 милиона евра извоза. Програми обуке које Војводина метал кластер организује, намењени су запосленима у металском сектору, студентима завршних година факултета, ученицима завршних година средњих стручних школа и назапосленима. Циљ је да им се помогне да што лакше пронађу посао на разуђеном тржишту рада.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs