Вести


Полазницима семинара Војводина метал кластера уручени сертификати

Нови Сад , 29. март 2013.
-A A +AПолазницима семинара Војводина метал кластера уручени сертификати.

Нови Сад , 29. март 2013. .

Темерин/Нови Сад, 29. март 2013. године - Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин уручио је серфитикате полазницима семинара које је, у оквиру програма Европске уније, организовао Војводина метал кластер. У протеклих неколико месеци, више од 1.700 полазника прошло је кроз различите програме обуке, а у првом кругу њих 678 је стекло услове за добијање одговарајућих сертификата. Полазници су стекли нова знања и вештине у области пословне стандардизације и сертификације, управљања и стратешког менаџемента, информационих технологија и иновација и пословања са земљама Европске уније и ЦЕФТА.

Покрајински секретар за привреду, запошљавење и равноправност полова Мирослав Васин истакао је да Војводина метал кластер представља један од најпозитивнијих примера пословања привреде у Војводини.

„Програми едукације, које Војводина метал кластер спороводи, усклађени су са стратешким правцима Владе Војводине, који се тичу сертификације, стицања новог знања и праћења европских трендова и сазнања у свим гранама привреде", рекао је Мирослав Васин. „Без усвајања новог знања и подизања сопствене компетентности, нема ни економског опстанка, због чега су едукативни програми Војводина метал кластера веома важни."Према речима Зорана Пекеза, Војводина метал кластер је најзначајнији конзорцијум металаца у Војводини и Србији, који окупља преко 116 предузећа са 6,5 хиљада запослених. Тај кластер годишње остварује преко 300 милиона евра прихода и преко 80 милиона евра извоза. Програми обуке које Војводина метал кластер организује, намењени су запосленима у металском сектору, студентима завршних година факултета, ученицима завршних година средњих стручних школа и назапосленима. Циљ је да им се помогне да што лакше пронађу посао на разуђеном тржишту рада.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs