Вести


Поправити електричне инсталације у Архиву Војводине

Нови Сад , 03. април 2013.
-A A +AПоправити електричне инсталације у Архиву Војводине.

Нови Сад , 03. април 2013. .

Нови Сад, 3.април 2013. - Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић посетио је Архив Војводине у Новом Саду, где је одржао радни састанак са новопостављеним директором Архива Бранимиром Андрићем и в.д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Небојшом Маленковићем.Саговорници су се сложили да је за даљи рад највећег војвођанског Архива, у коме се чува осам хиљада метара архивске грађе, неопходно решити проблеме на електричним инсталацијама. Лоша струја омета свакодневни рад, јер се не могу укључити нови дигитални апарати за пренос микрофилмова у електронски облик. Не може се укључити ни расхладни систем, а пре две године је инспекција рада утврдила тзв. електричне тачке у којима се струја мора појачати.


Према речима покрајинског секретара Славише Грујића, са овим проблемом Архив Војводине суочава се од реновирања зграде 1989. године, јер тада није био адекватно решен. Поред електричне инсталације, требало би да се реши и систем противпожарне заштите, упозорио је Грујић. Небојша Маленковић је рекао да је приоритет Владе АП Војводине да помогне војвођанском Архиву. Он је подсетио да је претходних година доста средстава Фонда потрошено за пројекте из културе.
Пројектна документација требало би да буде завршена до средине априла, како би након јавне набавке радови почели на лето. На основу пројеката Факултета техничких наука у Новом Саду, вредност радова је процења на око 20 милиона динара. Сличан пројекат мора да се уради и за противпожарну заштиту, истакао је Маленковић.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs