Вести


Посета Клиници за гинекологију и акушерство - Заводу за гинекологију

Нови Сад , 27. децембар 2016.
-A A +AПосета Клиници за гинекологију и акушерство - Заводу за гинекологију.

Нови Сад , 27. децембар 2016. .

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас Клинику за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине, где је обишао реконструисани и адаптирани део Завода за гинекологију.

„За два и по месеца, колико су трајали радови, успешно је завршено реконструисање Завода за оперативну гинекологију. Урађена је адаптација целог објекта, и потпуно реконструисана столарија, прозори, врата, зидови, подне облоге, а промењено је 12 тоалетних чворова. За ове радове Покрајинска влада је издвојила 6.150.000,00 динара“, изјавио је секретар Гојковић.

Покрајински секретар је овом приликом истакао да је током радова остварена уштеда од скоро 1.000.000,00 динара, која ће током јануара и фебруара 2017. године бити инвестирана у нову етапу рекострукције, у обнављање и реновирање Завода за перинатологију.

„Оно што је битно напоменути је да смо направили реорганизацију пацијената у оквиру тзв. хитног гинеколошког пријема у току дежурства, тако да су сада пријем пацијената, њихова обрада и све интервенције које се раде у склопу амбуланте за мале интервенције у потпуној функцији. Новом реорганизацијом рада Клинике за гинекологију и акушерство, на Поликлинику КЦВ премештена је комплетна функција у склопу рада субспецијалистичих служби. Реч је о делу гинеколошке службе, службе акушерске амбуланте, као и амбуланте стерилитета и хумане репродукције. Тако да је за само пет недеља прошло 1000 пацијената у седам новоформираних, реновираних и поново пуштених у рад амбуланти у поликлиничкој служби КЦВ“, изјавио је проф. др Тихомир Вејновић, управник Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине.

Посети Клиници за гинекологију и акушерство присуствовао је и директор Клиничког центра Војводине, проф. др Петар Сланкаменац.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs