Вести


Посета објекту Каменица 2 - напредне технике зрачења

Сремска Каменица , 14. март 2017.
-A A +AПосета објекту Каменица 2 - напредне технике зрачења .

Сремска Каменица , 14. март 2017. .

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас објекат Каменица 2 у Сремској Каменици, где се упознао са тренутном ситуацијом везаном за обављање најновије технологије напредним техникама зрачeња пацијената оболелих од малигних болести.

"Данас званично на Институту за онкологију Војводине почиње зрачење пацијената најновијом технологијом, напредним техникама зрачења. Тиме овај Институт, који годишње лечи преко 3000 пацијената зрачном терапијом од најтежих малигних болести, постаје најреферентнији центар у Републици Србији. За непуних девет месеци од како је завршен и пуштен у рад објекат Каменица 2, тим младих и стручних људи, радиолога са Института за онкологију Војводине, успео је да савлада, уз помоћ најеминентнијих стручњака, напредне технике зрачења, којим се значајно побољшава квалитет зрачење пацијената", изјавио је доц.др Гојковић.

Покрајински секретар је овом приликом истакао да се напредним техникама зрачења решава и један од највећих проблема у Војводини, а то је проблем смртности од малигних и тешких болести.

"Напредне технике зрачења омогућавају да делујемо на сам тумор далеко већом дозом зрачења уз максималну поштеду околних здравих ткива, чиме побољшавамо резултате зрачење наших пацијената. До сада смо напредним техникама озрачили осам пацијената и очекујемо да ће тим стручњака са Клинике за радио терапију Института за онкологију Војводине, ове године, озрачити око 100 пацијената. Поред тога у Институту се 80 одсто пацијената зрачи конформалном 3Д техником и по томе смо на првом месту у Србији", изјавио је проф. др Зоран Радовановић, в.д. директора Института за онкологију Војводине.

Догађају је присуствовао и колегијум Института за онкологију Војводине.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за здравство

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs