Вести


Посета Основној школи „Петефи Шандор” у Хајдукову

Нови Сад , 16. март 2018.
-A A +AПосета Основној школи „Петефи Шандор” у Хајдукову.

Нови Сад , 16. март 2018. .

У оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама”, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, посетио је данас Основну школу „Петефи Шандор” у Хајдукову.

Пре радног састанка с руководиоцима школе, покрајински секретар присуствовао је школској приредби поводом 170. годишњице Мађарске револуције 1848/49.

Основна школа у Хајдукову (са издвојеним одељењима у Бачким Виноградима и Носи) укупно има 270 ученика у 18 одељења, који похађају наставу на мађарском језику. Захваљујући средствима добијеним на конкурсима надлежног Секретаријата, ова школа уложила је нешто више од два милиона четиристо и шездесет хиљада динара у поправку кровне грађе. На школској згради, успешно су замењени кровни покривач, олуци, опшиви и стрехе.

По речима директорке школе Ане Сич, управо ових дана завршени су радови на крову школске зграде, што је једна од највећих и најважнијих инвестиција.
„Веома смо захвални Секретаријату, јер смо у сарадњи с њим успели да створимо боље услове за наше ученике и запослене. Следећа већа инвестиција била би исто реконструкција крова школског објекта у Бачким Виноградима.”

Михаљ Њилаш је истакао да су радови на време и квалитетно изведени.

„Ученици и колектив Основне школе „Петефи Шандор“ сада могу у много бољим условима да уче и да бораве у својој школи.”

На радном састанку директорка Сич, поред осталог, рекла је да су школи – заједно са издвојеним одељењима – потребна средства за обнову и одржавање система сигурносних камера и система за одржавање, као и куповину нових компјутера и компјутерског система. Том приликом, она је истакла и добру сарадњу с локалном самоуправом, као и с различитим невладиним организацијама. Она је нагласила је и то да је пре пар година обновљена сарадња са основном школом из Рековца код Јагодине, те да су поново почеле узајамне посете ђака двеју братских школа с њиховим наставницима.

Секретар Њилаш похвалио је труд и рад колектива школе, те је истакао да плански треба наставити обезбеђивање средстава путем конкурса Секретаријата и појачати сарадњу с локалном самоуправом. Он је предложио школи да прати конкурсе Секретаријата током године, јер су могућа додатна средства након усвајања ребаланса буџета Покрајинске владе. Тада би могли да конкуришу и за средства неопходна за увођење е-дневника у школу.

Након завршеног радног састанка у Хајдукову, покрајински секретар посетио је и ОШ „Ђуро Салај”, Техничку школу „Иван Сарић” и Гимназију „Костолањи Деже” у Суботици.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs