Вести


Посета ОШ „Прва војвођанска бригада“ у Новом Саду

Нови Сад , 26. јануар 2018.
-A A +AПосета ОШ „Прва војвођанска бригада“ у Новом Саду.

Нови Сад , 26. јануар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обишао је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем Основну школу „Прва војвођанаска бригада “ у Новом Саду, за коју су из покрајинског буџета издвојена средства за реконструкцију фискултурне сале и одбојкашког терена у школском дворишту.

„Ово је део велике акције Покрајинске владе која подразумева реконструкцију постојећих и изградњу нових спортских терена широм Војводине. Приоритет је на обнови и изградњи спортских терена који се налазе у оквиру школа и тиме смо хтели да дамо значај развоју школског спорта, али и значај бављењу физичким васпитањем деце основног и срењошколског узраста“, рекао је потпредседник Милићевић.

Он је додао да је Покрајинска влада за ове намене у претходној години определила 86 милиона динара за 87 пројеката у 37 градова и општина, кроз удруживање са средствима која су за ту намену определили градови и општине, што је вишеструко већи износ.

Радови изведени у ОШ „Прва Војвођанска бригада“ вредни су укупно 10,7 милиона динара а заједнички су их финансирали Покрајинска влада , Град Нови Сад, односно ОШ“ Прва војвођанска бригада“.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио се Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на подршци, не само за ову школу, већ генерално за читав пакет мера које се заједнички предузимају да основне и средње школе на територији Града Новог Сада буду боље и опремљеније. Вучевић је нагласио да су договорене нове активности са Покрајинском владом у области образовања, с обзиром на то да је у Новом Саду, где је све више деце, потребно проширивати капацитете школа.

Обиласку школе присуствовао је и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs