Вести


Потписани први овогодишњи уговори за развој аграра у Војводини

Нови Сад , 12. мај 2014.
-A A +AПотписани први овогодишњи уговори за развој аграра у Војводини.

Нови Сад , 12. мај 2014. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Горан Јешић уручио је прве овогодишње уговоре корисницима средстава по конкурсима за наводњавање, пластеничку производњу и противградне мреже, који су конкурисали и остварили право на бесповратна средства из буџета АП Војводине. Потписивањем уговора по ова три конкурса, за првих месец дана трајања, заједничка инвестиција у војвођански аграр износи 355 милиона динара.

"Повећање конкурентности војвођанске пољопривреде, а самим тим и њене профитабилности, нема без извесности за инвестициона улагања у ову грану", рекао је Јешић и додао да се конкурси Покрајинског секретаријата за пољопривреду за доделу бесповаратних средстава реализују већ другу годину на начин како се то ради у Европској унији, те да је све више заинтересованих пољопривредних проиозвођача.

Конкурс за наводњавање отворен је у марту ове године и траје до краја октобра. За првих 30 дана конкурса одобрено је приближно 29 милиона динара за 24 пројекта кроз које ће под заливне системе бити стављено нових 620 хектара, а укупно ће по овом конкурсу бити расподељено 274 милиона динара бесповратних средстава. Конкурс за противградне мреже такође је стартовао у марту и траје до краја септембра, у укупној вредности од 260 милиона динара, а до сада је одобрено 37 пројеката по којима ће бити расподељено 116 милиона динара бесповратно и на тај начин ће бити нових 150 хектара под заштитним мрежама у Војводини. За пластенички производњу конкурсом је предвиђена расподела 60 милиона динара, а до сада је одобрено приближно 8 милиона динара кроз 24 пројекта, при чему и овај конкурс траје до краја октобра.

Горан Јешић је најавио и нове активности Покрајинског секретаријата за пољопривреду које се односе на контролу и заштиту пољопривредног земљишта, примену агро-технички мера и безбедност хране.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs