Вести


Потписани уговори за доделу бесповратних средстава за суфинансирање пројеката штедљиве јавне расвете и енергетски одрживих фарми

Нови Сад , 24. децембар 2014.
-A A +AПотписани уговори за доделу бесповратних средстава за суфинансирање пројеката штедљиве јавне расвете и енергетски одрживих фарми.

Нови Сад , 24. децембар 2014. .

Покрајински секретар за енергетику и минералне сировине мр Ненад Станковић потписао је данас уговоре о додели бесповратних средстава за суфинансирање реализације пројеката штедљиве јавне расвете, на основу конкурса који је био намењен локалним самоуправама на територији АП Војводине.

Од укупно петнаест пријављених пројеката издвојено је десет, јер преосталих пет апликаната није имало потпуну документацију.

Средства су опредељена општинама Ковачица, Житиште, Оџаци, Нова Црња, Сента, Нови Бечеј, Апатин, Бечеј, Вршац и Зрењанин. За реализацију ових пројеката из буџета Секретаријата издвојено је 9. 724.909,20 динара.

Овом приликом потписани су и уговори за суфинансирање пројеката енергетски одрживих фарми. Право учешћа имале су земљорадничке задруге, регистрована пољопривредна газдинства, привредна друштва и предузетници регистровани за узгој животиња са седиштем на територији АП Војводине.

Укупно пријављених пројеката било је једанаест, а на основу оцене конкурсне комисије четири пројекта нису задовољила све елементе наведене у Конкурсу.

Средства у висини од 20 милиона динара додељена су Пољопривредно туристичком комбинату „Панонија“ и Пољопривредном предузећу „Победа“. Такође, средства су добила и пољопривредна газдинства: ПГ Стеван Комазец из Врбаса, ПГ Дејан Петковић из Алексе Шантића, ПГ Зоран Дуганџија из Горње Рогатице, ПГ Милутин Пејовић из Ловћенца и ПГ Јадранка Тулаћ из Обровца.


Извор: Покрајински секретаријат за енергетику и минералне сировине

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs