Вести


Потписани уговори за суфинансирање пројеката коришћења биомасе и соларне енергије

Нови Сад , 26. септембар 2017.
-A A +A







Потписани уговори за суфинансирање пројеката коришћења биомасе и соларне енергије.

Нови Сад , 26. септембар 2017. .

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, уручио је данас у Покрајинској влади, уговоре представницима 11 установа различитих локалних самопуправа на територрији АП Војводине, које су остварили право на подстицајна средства по основу два конкурса: за суфинансирање реализације пројеката коришћења биомасе за производњу топлотне енергије у јавним установама, као и за суфинансирање пројеката коришћења соларне енергије за припрему топле потрошне воде у објектима јавне намене.

Грбић је представницима медија рекао да је за суфинансирање пројеката коришћења соларне енергије, додељено укупно седам уговора у вредности од око 14,5 милиона динара, док су за суфинансирање пројеката коришћењем биомасе као енергента, потписана 4 уговора у вредности од око 15,5 милиона динара.

„Надамо се да ће ова пракса да се настави и драго нам је да постоји интересовање за конкурсе које расписује секратаријат за енергетику грађевинарство и саобраћај, управо да би заједно са јавним установама определили што више средстава и тиме учинили што више када је у питању примена обновљивих извора енергије“ , истакао је Грбић.

Он се осврнуо на тренутно стање када је у питању сама Република као и АП Војводина по питању директиве којом смо обавезани од стране Европске уније за кориштење енергената из обновљивих извора енергије, и додао да имамо 27 одсто енергената из обновљивих извора.

Грбић је такође нагласио да постоје и други бенефити који ће се остваривати применом обновљивих извора енергије, у виду економске стабилности и енергетске независности, заштите животне средине и многих других.

Покрајински секретар је честитајући корисницима средстава, позвао представнике јавних установа да прате конкурсе секретаријата и аплицирају, те изразио наду да ће додељена средства бити ефикасно искоришћена.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs