Вести


Потписани уговори о додели бесповратних подстицајних средстава из буџета ПСЕМР-а

Нови Сад , 07. децембар 2015.
-A A +AПотписани уговори о додели бесповратних подстицајних средстава из буџета ПСЕМР-а.

Нови Сад , 07. децембар 2015. .

Покрајински секретар за енергетику и минералне сировине, мр Ненад Станковић, потписао је уговоре о додели бесповратних подстицајних средстава за суфинансирање реализације пројеката енергетски одрживих фарми, као и уговоре о додели бесповратних подстицајних средства за реализацију пројеката уградње котлова са већим степеном корисног дејства у јавним установама на територији АП Војводине.
Први конкурс је намењен земљорадничким задругама, регистрованим пољопривредним предузећима, привредним друштвима и предузетницима регистрованим за узгој животиња, са седиштем у АП Војводини. За реализацију девет пројеката, колико је, према резулататима конкурсне комисије, задовољило услове конкурса, издвојено је 35 милиона динара.
Средства за реализацију пројеката по другом конкурсу износе више од 8 милиона и 106 хиљада динара, а на основу резултата конкурсне комисије, утврђено је да су три јавне установе са седиштем на територији АП Војводине, испуниле предвиђене услове конкурса.
Обавеза корисника средстава је да пројекат реализују до 30. јуна 2016. године, с роком од петнаест дана за достављање извештаја о утрошеним средствима и реализацији самог пројекта.
Према речима мр Ненада Станковића, већина конкурса, који су били објављени током ове године, биће расписани и следеће, али ће број и врста конкурса бити усклађивани са буџетским средствима предвиђеним за наредну годину.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs