Вести


Потписани уговори о суфинансирању програма и мера активне политике запошљавања у АП Војводини

Нови Сад , 28. фебруар 2012.
-A A +AПотписани уговори о суфинансирању програма и мера активне политике запошљавања у АП Војводини.

Нови Сад , 28. фебруар 2012. .

Нови Сад, 28. фебруар 2012. - Председник Владе АП Војводине, др Бојан Пајтић и покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова, Мирослав Васин, потписали су уговоре о суфинансирању програма и мера активне политике запошљавања са председницима 43 општине из АП Војводине.
Овај програм обухвата удруживање средстава Покрајине са локалним самоуправама ради реализације програма јавних радова, приправника, стручне праксе и обуке.

- У претходним годинама, Покрајинска Влада је запослила преко 69 хиљада људи на територији Војводине, од тога 24 хиљаде управо преко Секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова. У тешким временима, потребно је концентрисати све напоре и сва средства управо на отварање нових радних места, рекао је Пајтић. Због тога је управо дефинисан пројекат удруживања средстава са градовима и локалним самоуправама са територије Војводине, са циљем заједничког улагања и инвестирања у програме јавних радова, пре свега неговатељства, где се запошљава женска радна снага, затим, у програме запошљавања приправника и у друге програме, који ће водити ка отварању нових радних места. Истовремено, финансијски су подржани и програми обуке, који ће омогућити запошљавање оних људи који немају довољне квалификације. Око 2,5 хиљаде људи ће бити запослено кроз овај програм, а око 750 људи ће бити обучено да би остварили право и могућност да се запосле, истакао је председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић.

Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин је рекао да се данас промовише нов метод запошљавања удруживањем средстава са локалним самоуправама са територије Војводине, где Покрајина удружује 126 милиона динара са укупно 205 милиона динара, колико издвајају општине. Реч је о врло значајним укупним средствима, у износу од 331 милиона динара за програме јавних радова, приправника и обуке. Кроз овај програм биће запослено 1900 људи на јавним радовима, 600 приправника, а 750 људи имаће обуке у новом Центру за обуке, који ће ускоро бити отворен у Новом Саду. Ово је само један од програма, рекао је Васин и додао да ће бити издвојено још 190 милиона динара за програме самозапошљавања и новозапошљавања, тако да ће и ове године свако ново радно место које буде отворено у Војводиони, бити стимулисано субвенцијом од 130 хиљада динара. То значи да ће 116 хиљада динара добити сваки појединац, који жели да се бави сопственим послом. Васин је изразио очекивање да ће заједно са Националном службом за запошљавање ове године бити отворено између 11 и 12 хиљада нових радних места, чиме би био одржан тренд из прошле године.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs