Вести


Потписан Меморандум о разумевању АП Војводине и кинеске покрајине Хајнан

Нови Сад , 23. октобар 2018.
-A A +AПотписан Меморандум о разумевању АП Војводине и кинеске покрајине Хајнан.

Нови Сад , 23. октобар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и заменик секретара Комитета Комунистичке партије Кине покрајине Хајнан Ли Јун, потписали су данас Меморандум о разумевању АП Војводине са овом кинеском покрајином, којим је предвиђен развој и јачање пријатељских односа и унапређење сарадње у бројним областима.

Трећа посета високе делегације кинеске покрајине Хајнан АП Војводини потврђује добре и пријатељске односе, али и прилику за успостављање конкретне сарадње две покрајине у области пољопривреде и туризма, оценио је председник Мировић.

„Овај Меморандум резултат је претходних сусрета и заједничких активности на оснаживању и продубљивању сарадње, али и прилика за размену научника, института и универзитета“, изјавио је председник Мировић.

Мировић је подсетио да је у протекле две године учињено много на унапређењу сарадње Републике Србије и Народне Републике Кине.

„Ми смо велико тржиште и приоритет нам је повезивање и успостављање сарадње са АП Војводином у којој препознајемо изузетно велике пољопривредне и туристичке потенцијале“, оценио је Ји Јун и позвао председника Мировића у узвртану посету кинеској покрајини Хајнан.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs