Вести


Потписан протокол о сарадњи на реализацији Програма ''За чистије и зеленије школе у Војводини''

Нови Сад , 14. новембар 2012.
-A A +AПотписан протокол о сарадњи на реализацији Програма ''За чистије и зеленије школе у Војводини''.

Нови Сад , 14. новембар 2012. .

Нови Сад, 14. новембар 2012. - Покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, др Слободан Пузовић, покрајински секретар за образовање, управу и националне заједнице, мр Андор Дели и председница Покрета горана Војводине Јелена Јевтић, потписали су протокол о сарадњи на реализацији програма „За чистије и зеленије школе у Војводини", чији је циљ едукација, развијање и унапређивање рада у области заштите животне средине у васпитно-образовним установама.
Првобитни пројекат „За чистију и зеленију Војводину" покренут је 2002. године, у сарадњи са Америчком фондацијом за развој (АДФ). Овај пројекат је наишао на велико интересовање јавности у Војводини, а највећи одјек имао је управо у васпитно-образовним институцијама, те је у сарадњи покрајинских секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине и за образовање, управу и националне заједнице покренут Програм „За чистије и зеленије школе у Војводини". Програм је заживео 2009. године, а током овог периода укупно се на јавне позиве одазвало 358 предшколски установа, основних, средњих, специјалних школа и ученичких домова у Војводини. У реализацију Програма било је укључено више хиљада ученика и наставника, а најбољим ученицима и просветним радницима је у сарадњи са бројним партнерима додељено око 80 награда.
Слободан Пузовић је рекао да овај програм заслужује пажњу Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, како би у и наредном периоду био унапређен, али и да би се још више деце и наставног особља из читаве Војводине укључило у ову акцију. Веома је важно да се оваквим програмима код деце и код људи који живе у локалним срединама развија осећај да је природа добро свих нас и да и на локалном нивоу треба да се ради на њеном очувању и унапређењу. Пузовић је рекао да је овај програм постао познат и ван територије АП Војводине, те да се нада да ће се из њега развити нови, а да би било добро да се временом укључи што већи број партнера како би се овај програм могао успешно реализовати.
Андор Дели је рекао да је изузетно задовољан чињеницом да је управо са школама реализација овог пројекта дала најбоље резултатем, јер су ученици у васпитно-образовним установама изузетно добра циљна група, која има највише ентузијазма за дружење са природом, али и најбољи залог, пошто својим доприносом могу да обезбеде бољу будућност, кроз развој и унапређење животне средине.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs