Вести


Потписан споразум за изградњу фабрике гума „Shandong Linglong“ у Зрењанину

Зрењанин , 23. август 2018.
-A A +AПотписан споразум за изградњу фабрике гума „Shandong Linglong“ у Зрењанину.

Зрењанин , 23. август 2018. .

У Зрењанину је данас потписан споразум за изградњу кинеске фабрике пнеуматика „Shandong Linglong“, у коју ће бити уложено више од 940 милиона долара, што је, како је поручено, највећа директна страна инвестиција у Србији.

„Ова инвестиција је огромна ствар за нашу земљу и АП Војводину, која ће сигурно бити велики корак у повратку Зрењанина међу кључне центре индустријског, а тиме и укупног економског развоја покрајине и Србије“, рекао је том приликом председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Истакавши значај великих прихода које ће остваривати ова компанија, председник Мировић је рекао да је то добра вест за АП Војводину, којој ће припасти део пореза на добит и зараде захваљујући којима ће, како је оценио, бити настављено са реконсртукцијом школа, болница, установа социјалне заштите.

Он је најавио да ће до краја године бити припремљен и уговор који ће се односити на припрему пројектне документације за пројекат изградње брзе саобраћајнице Нови Сад – Зрењанин - Београд.

„То ће Зрењанин и околне општине и економски и инфрастуктурно ставити у сам центар збивања и дати додатан импулс привредном развоју овог краја Баната“, додао је председник Мировић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће кинеска компанија производити 13 милиона гума годишње у Србији, те истакао уверење да ће ова инвестиција потпуно променити живот Баната и наше земље.

„Изградња ове фабрике представља нови почетак за Зрењанин и показатељ је напретка и економског развоја Србије“, поручио је Вучић.

Извршни директор компаније „Лилнглонг“ Вен Ванг изјавио је да ће планирани приход од пословања будуће фабрике годишње износити 600 милиона евра, да ће запослити 1.200 радника, те истакао уверење да ће њихово пословање дати допринос развоју српске привреде и, како је оценио, већ добрих економских и политичких односа Србије и Кине.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић истакао је да је данашњи догађај историјски за тај град, те да је потписани споразум о изградњи фабрике кинеске компаније још једна потврда да су Србија, Војводина и Зрењанин добро место за инвестирање.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs