Вести


Потписан споразум између АП Војводине и Архангелске области

Нови Сад , 16. мај 2018.
-A A +AПотписан споразум између АП Војводине и Архангелске области.

Нови Сад , 16. мај 2018. .

Данас је у Покрајинској влади потписан споразум између Покрајинске владе и Владе Архангелске области, из Руске Федерације, о трговинско - економској, научно – технолошкој, социјалној и хуманитарној сарадњи.

Први пут, 180 година од успостављања дипломатске сарадње између Србије и Русије, потписан је споразум између Покрајинске владе и неке руске регије.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да се у протекле две године радило на успостављању сарадње са Архангелском облашћу, а да је сада, овим споразумом, она и озваничена.

„Желели смо да покажемо и потврдимо пријатељске и братске везе наша два народа и две регије и ово је важна политичка порука којом се ми поносимо“, рекао је председник Мировић и додао да ће Покрајинска влада учинити конкретне кораке како би грађани осетили добробит ове сарадње.

Овим споразумом, како је истакао председник Мировић, отвара се могућност повезивања привредних комора, културних институција и универзитета.

Губернатор Архангелске области Игор Орлов изразио је задовољство потписаним споразумом и позвао председника Мировића у узвратну посету тој руској регији.

Амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин изјавио је овом приликом да је данашњи чин потписивања споразума веома важан, јер је Русија, како је рекао, на прагу суштинског економског развоја и учвршћивања односа са својим партнерима, међу којима, како је нагласио, Србија има посебно место.

На састанку, уочи потписивања споразума, било је речи и о одржавању Бесмртног пука у Новом Саду следеће године, али и организовању великог концерта Државног академског Северно руског народног хора.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs