Вести


Потписан Споразум о развијању сарадње између АП Војводине и кинеске провинције Хаjнан

Боао , 29. март 2019.
-A A +AПотписан Споразум о развијању сарадње између АП Војводине и кинеске провинције Хаjнан.

Боао , 29. март 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и извршни вицегувернер кинеске провинције Хајнан Мао Чаофенг потписали су данас у Кини, у граду Боао, Споразум о успостављању и развијању пријатељских односа и сарадње између АП Војводине и провинције Хајнан.

Две стране сагласне су у томе да ће уложити заједничке напоре, како би промовисале пријатељске контакте међу људима и економски и трговински проток. На тај начин би се активно спроводила свака размена и сарадња у области пољопривреде, високе технологије, туризма, културе и у другим областима. Председник Мировић истакао је да постоји интересовање привредника из Војводине за извоз у покрајину Хајнан, али и за ‒ како је навео ‒ директно инвестирање с компанијама, оцењујући да је потписани документ оквир за склапање дугорочних послова заинтересованих привредника и пољопривредника.

Како је додао председник Мировић, договорена је и испорука првих количина вина из АП Војводине, ланцу хотела групе Визун.

Раније данас, председник Мировић, присуствовао је на "Годишњој конференцији Боао форума за Азију 2019" у формату дијалога, где је пред високим званичницима из Кине и целог света представио економске, привредне и туристичке потенцијале АП Војводине.
Тема панела овогодишње конференције била је "Могућности и изазови за повезивање Удружења земаља Југоисточне Азије и Кине и лука слободне трговине Хајнана".
Свечану церемонију почетка конференције отворио је председавајући Форума Бан Ки Мун, а главни говорник био је премијер Народне Републике Кине Ли Кећијанг.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs