Вести


Потписан споразум о реализацији програма запошљавања приправника ,,НИС шанса 2014”

Нови Сад , 06. октобар 2014.
-A A +AПотписан споразум о реализацији програма запошљавања приправника ,,НИС шанса 2014” .

Нови Сад , 06. октобар 2014. .

Споразум о утврђивању међусобних права и обавеза у реализацији програма запошљавања приправника ,,НИС шанса 2014”, потписали су данас покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин испред Покрајинске владе, и заменик генералног директора НИС Андреј Шибанов. Овим програмом, већ трећу годину за редом, Покрајинска влада са средствима у износу од готово 22 милиона динара, односно 50 одсто средстава, суфинансира запошљавање 84 приправника у оквиру пројекта ,,НИС шанса 2014”.

Према речима покрајинског секретара Мирослава Васина, данашњи сусрет представља наставак свеобухватне сарадње Нафтне индустрије Србије и Покрајинске владе која се огледа у спровођењу пројеката из многих области.

,,Покрајинска влада и Секретаријат за привреду и ове године настоје да поспеше запошљавање младих људи са високом школском спремом. Велику захвалност дугујемо компанији НИС за социјалну одговорност коју годинама показује у Србији и АП Војводини, било да се ради о експлоатацији рудног богатства или о реализацији пројеката од општег значаја, попут запошљавања младих стручњака. Ове године је Покрајинска влада издвојила средства у износу од 21.937.000 динара како би се радно ангажовало 84 младих у својству приправника, који су одабрани по високим критеријумима компаније НИС“, рекао је Васин.

НИС у складу са својом пословном политиком корпоративне друштвене одговорности и кроз сарадњу са локалним самоуправама, наставља програм ,,НИС шанса 2014”, а у циљу запошљавања младих, талентованих кандидата са завршеним факултетом без радног искуства. Најбољим кандидатима биће пружена прва професионална шанса за рад, учење, стицање знања и првих професионалних искустава. Као и претходних година, један од основних услова конкурса је да су кандидати пријављени на евиденцију Националне службе за запошљавање и да немају радног искуства. У оквиру програма „НИС шанса“, компанија је до сада запослила више од 660 младих стручњака.

Заменик генералног директора компаније НИС Андре Шибанов је нагласио да је овакво радно ангажовање заправо први корак у професионалном животу ових младих стручњака: „На овај начин академци и средњошколци добијају прилику да одмах по завршетку школовања почну да раде и наставе своје стручно усавршавање кроз праксу у једној од најуспешнијих компанија у Србији. НИС са друге стране добија младе и образоване људе, од којих ствара стручне кадрове, који су неопходни за успешно пословање сваке компаније“, изјавио је Шибанов.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs