Вести


Потписан уговор о преносу 400 милиона динара Покрајинској влади за изградњу зграде РТВ Војводине

Нови Сад , 23. јун 2017.
-A A +AПотписан уговор о преносу 400 милиона динара Покрајинској влади за изградњу зграде РТВ Војводине.

Нови Сад , 23. јун 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар културе и информисања Владан Вукосављевић потписали су данас уговор о преносу 400 милиона динара за реализације пројекта „Изградња зграде Радио-телевизије Војводине“. Уговор је потписан на основу Закључка Владе Републике Србије од 19. јуна 2017. године, којим је дата сагласност да Министарство културе и информисања изврши пренос средстава АП Војводини – Покрајинској влади у овом износу.

Подсетивши да су у НАТО бомбардовању 1999. године сва четири објекта Телевизије Војводине и свих пет помоћних објеката претрпели велика оштећења, чиме је функција свих објеката у потпуности нарушена, министар Вукосављевић је рекао да од тог тренутка јавни сервис РТВ Војводине ради у веома отежаним условима и да та ситуација отежава обављање основне функције јавног сервиса.

„Прича о реконструкцији и изградњи нових објеката РТВ Војводине траје веома дуго и коначно смо сада у фази када се питање функционисања овог јавног сервиса веома ефикасно решава", казао је Вукосављевић.

Читав пројекат се одвија у четири фазе. Прва фаза припреме пројектне документације је завршена, док је друга фаза рушење старе зграде у поступку реализације. Трећа фаза подразумева изградњу самог објекта, а четврта фаза обухвата опремање и пуштање у рад новог објекта, укупне бруто површине 17.523 квадратних метара.

„Верујем да ће са 400 милиона динара које је определило Министарство културе и информисања, уз једну значајну инвестицију АП Војводине, бити решен проблем изградње простора у којем би РТВ Војводине нормално функционисала. Надам се да ће у року од две године РТВ Војводина добити технички и технолошки модерно опремљено здање", истакао је министар Вукосављевић.

Председник Покрајнске владе Игор Мировић захвалио се Влади Републике Србије, Министарству културе и информисања и министру Вукосављевићу и напоменуо да је АП Војводина припремила пројекат за изградњу објеката РТВ Војводине.

"Половином маја добили смо грађевинску дозволу. Припремили смо сва документа, укључујући и данашњи уговор. Наша очекивања су да до половине јула буде расписана јавна набавка и да потом почне рад на првој фази изградње РТВ Војводине“, рекао је Мировић.

„Ово је историјски важан пројекат у којем јасно показујемо да смо у стању да отклонимо последице свега што се догодило 1999. године. РТВ Војводина је веома значајна због емитовања програма на језицима мањина и изградња новог простора у којем ће функционисати јавни сервис значиће за целу Србију", нагласио је председник Покрајинске владе.

Од октобра 1999. године РТВ Војводине је у изнајмљеним просторима на четири локације у Новом Саду, што ствара константан проблем неусловног простора, за који се плаћа најам и чија разуђеност ствара непотребне трошкове.

Непостојање адекватног производно-технолошког простора битно ограничава, компликује, успорава и поскупљује производњу програма. Изградњом нове зграде створиће се услови за професионалну и технолошки савремену производњу и извођење свих програма, те омогућити рад комплетне установе на истом месту. Поред тога, нова зграда донеће значајне уштеде у делу трошкова закупа, транспорта и комуникација и допринеће рационалнијем искоришћењу радног времена запослених.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs