Вести


Потписан уговор о техничко - технолошком опремању нове зграде Радио телевизије Војводине

Нови Сад , 03. јул 2019.
-A A +AПотписан уговор о техничко - технолошком опремању нове зграде Радио телевизије Војводине.

Нови Сад , 03. јул 2019. .

Први сигнал из нове зграде Радио - телевизије Војводине очекује се да ће бити пуштен 25. новембра ове године, најавили су покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и генерални директор РТВ-а др Миодраг Копривица, након данашњег потписивања уговора у Покрајинској влади о техничко технолошком опремању вредним 570 милиона и 800 хиљада динара.

Од постављања камена темељца до завршених радова на новог згради Јавног медијског сервиса Радио - телевизије Војводине проћи ће две године, подсетила је секретар Милошевић и додала да је двадесет година за нама од рушења њене зграде током НАТО бомбардовања и зато је данас веома значајан тренутак.

„Инвестиције као што је и ова данас јесте доказ јединствених ставова Републичке и Покрајинске владе“, рекла је Милошевићева и истакла да се на тај начин савесно и одговорно обавља посао свих нас, а који је на корист свих грађана.

Велику захвалност у своје име и у име запослених у Радио - телевизији Војводине истакао је директор др Копривица, истакавши доследност у финансирању овог великог пројекта, јединственог у Европи да се на темељима старе зграде заједничким улагањима свих нивоа власти изгради капиталан објекат вредан 45 милиона евра.

Са овим средствима, објаснио је он, биће делом купљена најсавременија опрема за студио на српском језику и још 15 студија, који ће емитовати програм на језицима националних мањина.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs