Вести


Потпредседник Владе Војводине проф. др Драгослав Петровић потписао уговоре о регресирању трошкова превоза студената у Војводини

Нови Сад , 29. април 2014.
-A A +AПотпредседник Владе Војводине проф. др Драгослав Петровић потписао уговоре о регресирању трошкова превоза студената у Војводини.

Нови Сад , 29. април 2014. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за науку и технолошки развој проф. др Драгослав Петровић потписао је са представницима 34 војвођанске општине уговоре о регресирању трошкова превоза студената у Војводини, у 2014. години. За трошкове превоза 3312 студента, који свакодневно путују на међуградској, односно међумесној релацији до установа високог образовања на којима се школују, из покрајинског буџета је издвојено 40 милиона динара.

Потпредседник Петровић је подсетио да у Војводини тренутно студира преко 67.000 студената, од којих 4.800 борави у студентским домовима.

„За преко 3 хиљаде младих људи, који свакодневно путују по правилу из мање развијених општина у студентске центре у Војводини, регресирање трошкова превоза значајна је ставка у буџету, која им омогућава да несметано похађају наставу“, навео је проф. др Петровић. Он је додао да ће средствима која су одобрена из покрајинског буџета, трошкови превоза по студенту бити покривени у висини од 50 одсто, те да се нада да ће општине пронаћи модел да регресирају остатак трошкова.

На пријему у Влади Војводине, са представницима војвођанских општина, покренут је и дијалог о новој уписној политици буџетских студената за наредну школску годину. Према речима потпредседника Петровића, уписна квота за наредну годину кретаће се на нивоу од 6.500 хиљада, и биће усмерена на занимања која се на тржишту рада Војводине покажу потребним.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs