Вести


Потпредседник Горан Јешић посетио Пољопривреднo-прехрамбену школу у Руми

Нови Сад , 08. мај 2014.
-A A +AПотпредседник Горан Јешић посетио Пољопривреднo-прехрамбену школу у Руми.

Нови Сад , 08. мај 2014. .

Потпредседник Владе Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Горан Јешић посетио је Пољопривреднo-прехрамбену школу „Стеван Петровић – Бриле“ у Руми, где је са директором школе Миланом Пуповцем разговарао могућностима унапређења рада школе, како би се што више будућих средњошколаца заинтересовало за пољопривредно-прехрамбену делатност.

Пољопривредно-прехрамбена школа у Руми, једна је од пет пољопривредних школа у Војводини. Будући средњошколци, њих 90 колико је предвиђено уписном квотом за школску 2014/2015, у школи у Руми могу да се школују за ветеринарског техничара, пољопривредног техничара, пекара или месара.

„На нивоу покрајине, разговарали смо о томе како да унапредимо рад пољопривредних школа у Војводини, нарочито после ситуације од прошле године када није било пријемног испита, па је велики број деце уписао гимназије, чиме су нажалост оштећене стручне школе, попут пољопривредне“, навео је покрајински секретар за пољопривреду Горан Јешић и додао да је задатак покрајине да школама помогне у набавци наставних средстaва, а у овом случају то су расади, стакленици, пластеници, механизација и друго.

Пољопривредна школа у Руми поседује око 100 хектара обрадивог земљишта на коме се гаје ратарске културе за потребе сточарске економије, воћњак и виноград. На тим поседима се изводи практична настава, тако да ученици имају прилику да виде у пракси све оно што су теоријски научили.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs