Вести


Потпредседник Милићевић: Конкретне мере подршке аграру у Војводини

Нови Сад , 18. мај 2018.
-A A +AПотпредседник Милићевић: Конкретне мере подршке аграру у Војводини.

Нови Сад , 18. мај 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас, у оквиру 85. Међународног пољопривредног сајма, уговоре пољопривредницима из Војводине који су добили средства за суфинансирање набавке пластеника, као и за набавку опреме за заштиту од временских непогода.

Укупно је уручено 88 уговора по ове две конкурсне линије Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, вредних 94 милиона динара. Иначе, за набавку противградних мрежа ове године је опредељено укупно 120 милиона динара, а за набавку пластеника 60 милиона динара. То су средства која бесповратно додељује Покрајинска влада, а уз средства које обезбеђују само пољопривредници за ове две намене укупно ће бити инвестирано 300 милиона динара. Тиме ће бити обезбеђене нове површине под пластеницима и десетине хектара од противградним мрежама.

Потпредседник Милићевић је нагласио да је данашња додела уговора најбољи доказ како и на који начин Покрајинска влада брине о аграру и пољопривредним произвођачима, посебно малим и средњим.

„У протекле две године значајна пажња је посвећена аграру и његовом развоју и пољопривредној производњи, што је један од приоритета у Војводини, али у целој нашој држави Србији. Много очекујемо од пољопривредне производње, производње хране, од извоза који се остварује на тај начин“, казао је потпредседник Милићевић. Он је додао да аграр као грана свакако даје значајан допринос добрим резултатима економске политике Србије, који се ових дана огледају у континуираном расту бруто друштвеног производа.

Потпредседник Милићевић је истакао и да се подршка Покрајине аграру огледа у конкретним мерама. Улажу се значајна средства у осавремењавање пољопривредне производње, у нове технологије и едукацију. Такође, подстиче се бављење жена пољопривредом и останак младих на селу, а кроз руралну политику се улаже у изградњу водоводне и канализационе мреже у селима и ревитализацију атарских путева. Милићевић је додао и да је покренут и велики инвестициони циклус у области водопривреде, те да су ефекти улагања у хидросистем вишеструки.

„Када се у домену аграра сумира рад Покрајинске владе у претходне две године, могу да кажем да смо кроз разне мере у пољопривреду инвестирали 20 милијарди динара“, истакао је потпредседник Милићевић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић напоменуо је да је Покрајинска влада кроз своје мере у аграру фокус ставила на интензивну производњу, јер је то једини модел како мали и средњи пољопривредни произвођачи могу да опстану на тржишту пољопривредно-прехрамбених производа.

Он је још напоменуо и да је од прошле године уведена новина у оквиру мере за набавку опреме за заштиту од временских непогода, па је препозната и набавка антифриз система, мреже за сенчење, ограда, стубова и жица и слично.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs