Вести


Потпредседник Милићевић обишао радове на изградњи комуналне инфраструктуре у општини Врбас

Нови Сад , 21. април 2017.
-A A +AПотпредседник Милићевић обишао радове на изградњи комуналне инфраструктуре у општини Врбас.

Нови Сад , 21. април 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обишао је данас радове на изградњи канализационе мреже на подручју општине Врбас, у насељеним местима Бачко Добро Поље, Змајево и Равно Село. За реализацију те приоритетне инвестиције за општину Врбас и њене грађане, Покрајинска влада је обезбедила 50 милиона динара преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине.

„Изградња канализационе мреже у Бачком Добром Пољу, Змајеву и Равном Селу, део је великих инвестиционих пројеката Покрајинске владе чији је циљ побољшање услова живота становника у тим насељеним местима. С друге стране, тиме се стварају предуслови да у скорој будућности проради централни пречистач отпадних вода у општини Врбас, и, што је веома важно, стварају се предуслови да се убудуће уђе у озбиљно чишћење Великог бачког канала и решавање великог еколошког проблема не само у АП Војводини, већ и у овом делу Европе“, казао је потпредседник Милићевић.

Потпредседник Покрајинске владе истакао је да је добра вест и то што ће надлежно водопривредно предузеће „Воде Војводине“ ове године ући у озбиљније чишћење Великог бачког канала са улагањем од близу 90 милиона динара.

„Ова улагања значе општини Врбас и њеним грађанима, али битно је истаћи да ће Покрајинска влада у свих 45 општина финансирати пројекте који доприносе побољшању квалитета услова живота грађана и очувању животне средине“, нагласио је потпредседник Милићевић.

Обиласку радова присуствовали су директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и председник Привременог органа општине Врбас Милан Глушац.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs