Вести


Потпредседник Милићевић о ребалансу покрајинског буџета

Нови Сад , 31. август 2017.
-A A +AПотпредседник Милићевић о ребалансу покрајинског буџета .

Нови Сад , 31. август 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић изјавио је данас предстваницима медија поводом предмета данашњег ребаланаса, да је повећан приход у буџету у износу од око 1,24 милијарде динара. До повећања прихода над расходима дошло је услед повећања пореза на добит у односу на планирану, која је резултат значајног пораста привредне активности у Републици Србији и Аутономној покрајини Војводини.

Готово сва приходована средства биће усмерена у два важна правца - нове инвестиције у градовима и општинама у износу од око 700 милиона динара, и отплату ранијег дуга АП Војводине у износу од око 470 милиона динара.

„ Све ово је резултат добре економске политике владе Републике Србије у протеклих неколико година, али и успешне политике коју спроводи Покрајинска влада у претходних годину дана. Фискална консолидација, раст друштвеног бруто производа и уштеде у управљању јавним средствима на свим нивоима показују добре резултате. То се огледа кроз суфицит који се већ перманентно остварује у републичком буџету, а сада се суфицит остварује и у покрајинском буџету“, напоменуо је Милићевић и додао да су то евидентни примери вођења стабилне економске политике поткрепљене резултатима.

Милићевић је даље навео да ће средства бити усмерена пре свега на инвестиције у локалним самоуправама, изградњу саобраћајне инфраструктуре, улагање у водоснабдевање и локални економски развој, док ће један део средстава бити искоришћен како би се АП Војводина растеретила дела дуга нагомиланог током претходних година, а који је приликом формирања ове Владе износио око девет милијарди динара.

Милићевић је закључио да превремена отплата дела јавног дуга у износу од 470 милиона динара представља наставак великог посла који је започела ова Покрајинска влада на реструктуирању и рефинансирању јавног дуга АПВ, који је у првој фази резултирао смањењем високих камата и уштедама у буџету по том основу у износу од око 320 милиона динара.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs