Вести


Потпредседник Милићевић примио делегацију општине Пећинци

Нови Сад , 22. децембар 2016.
-A A +AПотпредседник Милићевић примио делегацију општине Пећинци.

Нови Сад , 22. децембар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију општине Пећинци, коју је предводила председница Општине Дубравка Ковачевић Суботички.

Потпредседник Милићевић је у овом сусрету, које Покрајина предузима у склопу договора са представницима свих 45 градова и општина у Војводини, на плану припрема заједничког рада за 2017. годину, истакао да пећиначка општина треба да искористи потенцијале даљег ширења радних и пословних зона. Милићевић је навео да је интенција окупљања свих нивоа власти око заједничких пројеката са циљем да се кроз модел заједничке сарадње одреде правци бржег економског и привредног напредовања свих локалних самоуправа.

На састанку у Покрајинској влади, договорено је данас да општина Пећинци може рачунати већ од нове године на покрајинску подршку у реализацији два своја капитална пројекта. Тако ће код Управе за капитална улагања, ова општина моћи да конкурише за средства намењена изградњи водоводне мреже у насељу Обреж, а други значајан пројекат, који ће такође моћи да остваре веома брзо односи се на изградњу другог дела трасе пута Шимановци – Сремски Михаљевци.

„Наш циљ у Покрајинској влади је да смањимо разлике које су присутне у развоју појединих локалних самоуправа, те постигнемо већи привредни раст, развијaмо индустријске и пословне зоне, комуналну инфраструктуру, као и да подстичемо пројекте којима се побољшавају услови за образовање и утиче на квалитет пружања услуга у систему здравствене заштите у нашој покрајини“, истакао је овом приликом потптредседник Милићевић.

Ђорђе Милићевић указао је и на могућност свих локалних самоуправа да се пријаве на актуелне конкурсе Покрајинске владе, где им се нуди подршка за идеје и пројекте који су одрживи, а на средства ће моћи да рачунају чак и у делу који се односи на припрему пројектне документације. Милићевић је овом прилком поручио да ће прва два месеца наредне године бити посвећена озбиљним припремама на реализацији важних инвестиција.

Представници општине Пећинци изразили су задовољство у вези постигнутих договора, сматрајући да су у ранијем периоду били запостављени. Почетак реализације наведених пројеката виде као велики почетак и бољитак за људе у свом крају, који заслужују равноправне услове живота, попут оних које уживају житељи великих средина. Делегација општине Пећинци покренула је овом приликом и питање у вези са бољом бригом заштићеног природног добра Обедска бара, које представља и најстарије заштићено подручје у нашој земљи.

Састанку са делегацијом општине Пећинци присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs