Вести


Потпредседник Милићевић примио делегацију француске регије Вал Доаз

Нови Сад , 02. фебруар 2018.
-A A +AПотпредседник Милићевић примио делегацију француске регије Вал Доаз.

Нови Сад , 02. фебруар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију регије Вал Доаз из Француске коју предводи Жан Франсоа Бенон, директор Комитета за економски развој са којом је разговарао о интезивирању и проширивању сарадње две регије.

Изражен је заједнички став да постоји простор и могућност да се постојећа сарадња прошири и интезивира. Једна од идеја је да се та сарадња која је изузетна између градова, институционално прошири и на ниво регија.

Саговорници су се сагласили да би било веома значајно добре односе две регије институционализовати кроз Споразум о сарадњи АП Војводине и регије Вал Доаз, која би подразумевала сарадњу у области привреде, пољопривреде, здравства, културе, као и у повезивању Универзитета и размене студената. Таквим споразумом и подизањем односа на тај ниво послао би се јасан сигнал и подршка привредницима са обе стране да што тешње сарађују.

Искорак у сарадњи између АП Војводине и регије Вал Доаз, сматрају саговорници, било би организовање Привредног форума у Новом Саду уз присуство најзначајнијих привредника са обе стране како би се презентовали привредни потенцијали обе регије.

Састанку су присуствовали и представници Привредне коморе Војводине и Града Новог Сада.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs