Вести


Потпредседник Милићевић примио учеснике студијског програма 60. класе Генералштабног усавршавања Војске Србије

Нови Сад , 26. октобар 2016.
-A A +AПотпредседник Милићевић примио учеснике студијског програма 60. класе Генералштабног усавршавања Војске Србије.

Нови Сад , 26. октобар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас официре 60. класе Генералштабног усавршавања Војске Србије, који су на студијском боравку у АП Војводини. Изразивши задовољство због сусрета у Покрајинској влади, Милићевић је нагласио да је Војска Србије једна од оних институција која ужива највеће поверење међу грађанима Србије. То поверење и та синергија државних органа Републике Србије, покрајинских и градских органа са војском Републике Србије, како је рекао, на најбољи могући начин се могла видети на недавном приказивању оперативних способности и техничке опремљености Војске Србије у Новом Саду.

Потпредседник Покрајинске владе упознао је официре са одговорним извршавањем обавеза у делу припрема за одбрану, које Покрајинска влада и покрајински органи имају пo Уставу, Закону и Статуту АПВ, као и о остваривању надлежности покрајине у области заштите и спасавања, посебно у ванредним ситуацијама. Милићевић је поручио официрима Војске Србије да ће у Покрајинској влади имати неког на кога ће моћи увек да се ослоне, сматрајући да су сви нивои цивилне власти неодвојиви од Војске Србије и обрнуто.

Будућим високим официрима, Милићевић је презентовао најважније приоритете нове Покрајинске владе који се односе, пре свега, на економски и привредни развој и унапређење добрих међунационалних односа у покрајини, и одговарао на њихова питања у вези са функционисањем Покрајинске владе. У разговору је било речи и о актуелним темама, као што је упућивање хуманитарне помоћи покрајине мигрантима на територији АП Војводине.

Генералштабно усавршавање је високи ниво усавршавања у оквиру Школе националне одбране у Војној академији, како официра Војске Србије, тако и официра из других земаља. У данашњој посети у Покрајинској влади били су и полазници овог усавршавања, официри из Босне и Херцеговине и Македоније.

Циљ генералштабног усавршавања је развој лидерских способности официра за стратегијско размишљање и ефикасно командовање и руковођење у широком спектру националних и међународних безбедносних изазова.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs