Вести


Потпредседник Милићевић присуствовао потписивању споразума о сарадњи са Конфиндустријом и италијанским задругарима

Нови Сад , 31. октобар 2017.
-A A +AПотпредседник Милићевић присуствовао потписивању споразума о сарадњи са Конфиндустријом и италијанским задругарима.

Нови Сад , 31. октобар 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас и разговарао са делегацијом Националног удружења италијанских задругара „АГЦИ“, Конфиндустрије Србија и Задружног савеза Војводине, након чега је потписан протокол о сарадњи са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Споразум предвиђа стратешко партнерство између италијанских и српских задруга, стварање услова за примену модела италијанског задругарства у Србији као и трансфер знања, технологија и искустава између задруга, пољопривредних произвођача и узгајивача.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је рекао да је за АП Војводину ово веома значајан споразум јер се њиме ствара оквир и подстиче даља сарадња привредника из Италије и Србије.

„ Италија јесте најзначајнији спољнотрговински партнер Србије, само у 2016. години та размена је износила 3,7 милијарди долара, а у тој размени Војводина је учествовала са милијарду“ рекао је Милићевић и додао да је значај привредне сарадње велики јер у АП Војводини италијански привредници запошљавају 11.500 људи.

„ Све те бројке говоре о значају привредне сарадње АП Војводине и Италије, а ту сарадњу желимо да подигнемо на виши ниво, да имамо што више заједничких пројеката у оба смера, да кроз размену технологија, знања и иновација наступамо заједнички на трећим тржиштима у обострану корист“, рекао је Милићевић и истакао да се та сарадња прошири на агроиндустрију, сектор социјалних задруга и сектор туризма.

Росарио Алтиери, председник Националног удружења италијанских задруга „АГЦИ“ захваливши се Покрајинској влади на сарадњи је рекао да Србија и Италија имају добру економску сарадњу коју ће заједнички унапредити у сектору задругарства и другим пољима на којима се могу остварити успешни резултати.

Споразум су потписали Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Росарио Алтиери, председник Националног удружења италијанских задругара „АГЦИ“ , Мауризио Вала, члан Управног одбора Конфиндустрије Србија и Радислав Јованов, председник Задружног савеза Војводине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs