Вести


Потпредседник Милићевић присуствовао свечаности поводом Дана 1. бригаде копнене војске

Нови Сад , 09. новембар 2017.
-A A +AПотпредседник Милићевић присуствовао свечаности поводом Дана 1. бригаде копнене војске.

Нови Сад , 09. новембар 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђe Милићевић присуствовао је свечаности у новосадској касарни „Југовићево“, на којој је данас обележен Дан 1. бригаде копнене војске, а најзаслужнијим припадницима бригадне јединице уручене су награде и признања.

Дан 1. бригаде копнене војске - 9. новембар, обележава се у знак сећање на дан када је 1918. године прва јединица Седмог пешадијског пука Војске Краљевине Србије, предвођена мајором Војиславом Бугарским, умарширала у Нови Сад.

Честитајући Дан јединице Прве бригаде и свим грађанима Новог Сада Дан ослобођења Града у Првом светском рату, потпредседник Милићевић је изразио задовољство готовошћу 1. бригадне јединице, и подсетио на велики приказ Војске Србије 20. октобра у Батајници.

„Задовољство је видети опремљеност и спремност Војске Србије да сачува мир и стабилност Републике Србије и свих њених грађана“, рекао је Милићевић и додао да ће Влада Србије, Покрајинска влада, у сарадњи са свим нивоима власти, наставити да унапређује Војску Србије материјално-техничком опремом, као и бољим материјалним статусом њених припадника.

Честитке je упутио и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је рекао, да смо поносни на то што је седиште 1. бригаде копнене војске, која чува традицију војске коју је предводио мајор Бугарски, у Новом Саду.

Командант 1. бригаде копнене војске, бригадни генерал Жељко Петровић захваливши се Покрајинској влади и другим институцијама на сарадњи, а за добробит државе и народа, рекао је да су новембарски догађаји из 1918.године прилика да се ода почаст знаменитим првацима из српског народног отпора, који су ослободилачки продор српске војске и капитулацију Аустругарске искористили за ослобођење Новог Сада.

Свечаности су присуствовали и представници Војске Србије, Министарства одбране, припадници верских заједница и борачких јединица.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs