Вести


Потпредседник Милићевић се састао са представницима Асоцијације ''Војводина Аграр''

Нови Сад , 03. октобар 2019.
-A A +AПотпредседник Милићевић се састао са представницима Асоцијације ''Војводина Аграр''.

Нови Сад , 03. октобар 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вуком Радојевићем, састао се данас са представницима Асоцијације примарних пољопривредних произвођача „Војводина Аграр“ д.о.о.

Реч је о једној од највећих асоцијација у овом делу Европе, са 24 чланице, које имају активан кооперантски однос са преко 25.000 регистрованих пољопривредних газдинстава и покривају производњу на преко 150.000 хектара пољопривредног земљишта.

На састанку је истакнуто да је Покрајинска влада, руководећи се укупном политиком на државном нивоу, акценат ставила на бржи економски развој. Аграр и његово унапређење истакнути су као један од приоритета, о чему говори и улагање од 20 милијарди динара у протекле три године у тај сектор.

На данашњем састанку су изложене мере које је Покрајинска влада до сада креирала и реализовала у аграру.

Оцењено је да су разговори оних који су директно у производњи и остварују значајне резултате, и оних који креирају мере аграрне политике у Војводини, важни за предузимање нових мера, које ће додатно унапредити сектор пољопривреде у нашој покрајини.

Представници „Војводина Аграра“ оценили су да су резултати аграрних мера у Војводини већ видљиви, али су изнели и своје предлоге како да се олакша свакодневно пословање и боље позиционирање пољопривредних произвођача на тржишту. Између осталог, на састанку је истакнуто да би електрификација поља и аутоматизација противградне заштите допринела даљем унапређењу сектора пољопривреде.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs