Вести


Потпредседник Милићевић уручио Институту за ратарство и повртарство пехар Апсолутног лидера квалитета

Нови Сад , 16. мај 2019.
-A A +AПотпредседник Милићевић уручио Институту за ратарство и повртарство пехар Апсолутног лидера квалитета .

Нови Сад , 16. мај 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је вечерас Институту за ратарство и повртарство из Новог Сада пехар Апсолутног лидера квалитета 86. Међународног пољопривредног сајма.

На традиционалној свечаности „Вече шампиона“, специјална признања су, између осталог, додељена Италији и Тунису, земљи партнеру и пријатељу овогодишњег Пољопривредног сајма, а уручено је и 27 признања „Најбољи у агрибизнису“.

Обраћајући се овогодишњим лауреатима потпредседник Милићевић је истакао да постати шампион није посао који се обавља у једном дану, те да су сви који су награђени на 86. Међународном пољопривредном сајму добили потврду да њихов труд није био узалуд.

Он је додао да је Пољопривредни сајам шампион сам по себи, те да бројке говоре да је ове године превазишао очекивања и окупио 1518 излагачa из 32 земље.

„Данас можемо да кажемо да је пољопривреда једна од најзначајнијих развојних полуга српске економије. Само из покрајинског буџета је за непуне три године уложено више од 20 милијарди динара кроз подстицајне мере које су усмерене на оснаживање наших пољопривредника“, казао је Милићевић и додао да је простор за даљи развој пољопривреде велики.

„Наставићемо да улажемо у огромне потенцијале које нам сектор аграра пружа, нарочито у области примене савремених технологија“, казао је потпредседник Милићевић. Како је истакао, модернизација производног процеса допринеће, не само повећању производње, већ и смањењу трошкова и очувању природних ресурса.

На свечаној церемонији доделе награда учествовали су и потпредседник Покрајинске владе Михаљ Њилаш, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радијевић и директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs