Вести


Потпредседник Ђоковић на 9. Међународном сајму вина ,,BeoWine“

Нови Сад , 23. фебруар 2018.
-A A +AПотпредседник Ђоковић на 9. Међународном сајму вина ,,BeoWine“.

Нови Сад , 23. фебруар 2018. .

Потпредседик Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се на свечаности и учествовао у уручењу награда победницима такмичења „Beowine Challenge Cup “, у оквиру 9. Међународног сајма вина ,,BeoWine“, који се одржава паралелно са Београдским сајмом туризма 2018.

С обзиром да је производња и дистрибуција вина једна од најекспанзивнијих привредних грана у Србији и АП Војводини, Београдски сајам окупља произвођаче и поштоваоце овог пића и делатности од 2010. године. Поред домаћих винара, учесници су и регионални и светски познати произвођачи вина, док ова сајамска манифестација интензивно промовише и вински туризам.

,,Евидентно је да су винарство и виноградарство у Србији и АП Војводини за непуне две деценије заузели значајно место на светској винској мапи, што потврђују златни и сребрни декантери са сајмова у Лондону, Бечу и са других престижних такмичења. У нашој земљи, поготово у Војводини, то је атрактивни механизам који би требало да се мултиплицира на цело друштво и привреду, на старе уметничке занате, на традиционалне произвођаче хране, гастрономију, угоститељство и туризам уопште“, рекао је Ђоковић и додао да диже укупни културолошки миље друштва и заједнице.

,,BeoWine“ се одржава у исто време када и Сајам туризма, један од најатрактивнијих и најпосећенијих сајмова у земљи и региону, што јасно говори о значају овог догађаја у туристичкој привреди. На једном месту представљају се најугледнији домаћи и регионални произвођачи вина, вински подруми, куће вина и дистрибутерске компаније. У понуди је и комплетна опрема за виноградарство и винарство. У конкуренцији за „Beowine Challenge Cup“, ове године било је пријављено 60 вина више него прошле године, која су оцењена оценом квалитета не мањом од 79 поена, на скали од 1 до 100, што, по оцени организатора, у све оштрој конкуренцији, доноси нову вредност производима.


Извор: ПС за привреду и туризам

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs