Вести


Потпредседник Ђорђе Милићевић био домаћин свечаног завршетка пројекта „Учим+Знам=Вредим"

Нови Сад , 09. децембар 2016.
-A A +AПотпредседник Ђорђе Милићевић био домаћин свечаног завршетка пројекта „Учим+Знам=Вредим".

Нови Сад , 09. децембар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић био је домаћин на свечаности поводом завршетка пројекта „Учим+Знам=Вредим“, који је у Новом Саду, Сремским Карловцима, Темерину и Србобрану реализовало Удружење за промоцију друштвене одговорности, уз стратешку подршку Покрајинске владе и ове четири локалне самоуправе.

У Покрајинској влади данас су се, тим поводом, окупили ученици који су остварили највеће успехе на републичким и међународним такмичењима из области науке и уметности током школске 2015/2016. године, 89 девојчица и 54 дечака, међу којима су два хора и два ученичка тима. Ови успешни ученици нашли су се на 20 билборда, који су били резервисани за промоцију талента, знања и најбољих примера међу младима.

Обраћајући се окупљеним ученицима, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је рекао да су изабрали тежи, али једини исправан пут и тако дали пример не само вршњацима, него и свима другима који и даље погрешно верују да се до успеха може стићи и без преданог рада и истрајности. Милићевић је истакао да је успех тих младих људи само њихов, али да је помоћ њихових породица, наставника и професора била драгоцена и неопходна. Такође, важна је и улога организатора овог пројекта, који су успели у томе да постигнућа ових дивних девојака и младића буду доступнији јавности.

„То је утолико важније зато што наше друштво још мукотрпно и тешко, али успешно излази из једног обрасца формирања јавног мишљења у којем је лоше било важније и атрактивније од доброг, тамно од светлог, негативно од позитивног... Ако хоћемо да нам друштво буде здраво, успешно и просперитетно, мора да буде обрнуто. А управо успешно и просперитетно друштво је основни циљ свега што ради и актуелна Покрајинска влада. Таквог друштва, наравно, не може да буде без образовања и знања и наша подршка сваке врсте ту никада неће изостати“, поручио је потпредседник Ђорђе Милићевић.

На свечаности су се, поред потпредседника Милићевића, обратили и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Огранка САНУ у Новом Саду проф. др Стеван Пилиповић и председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић.

Вучевић је рекао да је велика част бити у друштву ових младих људи, најбољих међу нама, и имати прилику да лица са билборда и упозна уживо.

Према његовим речима, ова акција није само прилика да на билбордима видимо најбоље ученике, већ и прилика да промовишемо оно што је најбоље у нашем друштву.
„Сви заједно смо у једном фронту борбе за праве вредности, а ово данас нам даје за право да смо на добром путу, да ће ова држава, покрајина и град бити у сигурним рукама. Сви морамо да учимо и радимо да би нам сутра било боље, да вредимо и као држава и као народ“, рекао је градоначелник Вучевић.

Академик Стеван Пилиповић изјавио је да је формула „Учим+Знам=Вредим“ и математички тачна и поручио ученицима да не одлазе у иностранство да уче у средњим школама и факултетима, јер су наше школе, наставници и професори одлични.

Председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић рекао је да верује да ће ови ученици бити културни и научни покретачи ове државе, јер да није тако, не би ни било овог пројекта. Кроз пројекат је ово удружење желело да покаже да има оних који цене њихов труд, да се поносе њима, али и друштву да укажу на децу из окружења која постижу успехе у знању, таленту и вештинама, а за које у медијима, како је рекао, или није било довољно места, или га није било уопште. Савановић је рекао да данашњи скуп у Покрајинској влади сведочи да смо на добром путу. Према његовим речима, овај пројекат оплеменио је сваког ко је у њему учествовао.

На крају свечаности, успешним ученицама и ученицима уручени су и пригодни поклони, у чему је учествовала и српска успешна параолимпијка Борислава Перић-Ранковић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs