Вести


Потпредседник Ђорђе Милићевић посетио општину Бач

Нови Сад , 04. јул 2017.
-A A +AПотпредседник Ђорђе Милићевић посетио општину Бач.

Нови Сад , 04. јул 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је, након обиласка завршне фазе радова на обнови коловоза на једној од најфреквентнијих улица у Бачу, истакао да је ово добра прилика да се види да се у општини Бач у овој грађевинској сезони тренутно реализује низ важних инвестиција.

Милићевић је додао да је и реконструкција постојеће саобраћајнице озбиљан пројекат, веома значајан за грађане и привреду у општини Бач и њега реализује сама локална самоуправа, али је помоћ Покрајине велика у другим значајним инвестицијама.

„У претходних годину дана смо определили више од 35 милиона динара у разне пројекте у општини Бач и то је, на известан начин, релаксирало општински буџет, из кога сада могу да се самостално предузимају овако значајне инвестиције,“ рекао је потпредседник Покрајинске владе.

Милићевић је подсетио на улагања са покрајинског нивоа. У току је процес јавне набавке и врло брзо ће кренути надоградња предшколске установе у јасленом делу. Реч је о инвестицији која је вредна око 7,5 милиона динара. Око пет милиона динара улаже се у једну фазу радова индустријске зоне, затим више од осам милиона динара у водоводну мрежу у насељеним местима Плавна и Бачко Ново Село, док је на последњем конкурсу Управе за капитална улагања Војводине око 2,7 милиона динара предвиђено је за реконструкцију, односно пројекат енергетске ефикасности у Основној школи „Алекса Шантић“.

Потпредседник Милићевић је указао на добру сарадњу Покрајинске владе са овом локалном самоуправом, чији представници показују изузетну агилност. То је, како је Милићевић нагласио, заправо пут како једна мала општина на прави начин треба да се развија кроз сарадњу са Покрајинском владом и Републичком владом, кроз ажурну припрему пројекта и пријавом на конкурсима које други нивои власти имају ради финансирања и помагања локалним самоуправама.

Милићевић је изнео уверење да ће и ова и све друге поменуте инвестиције значајно допринети побољшању квалитета живота грађана у Бачу, али и бољем условима за развој привреде и отварање нових погона и домаћих и страних инвеститора.

Председник Општине Бач Драган Сташевић поновио је да се пројекат асфалтирања коловоза Улице братства и јединства у њеном најфреквентнијем делу дугом 900 метара, који финансира општина са 16 милиона динара – не би могао реализовати да Покрајина није суфинансирала или у потпуности финансирала низ других пројеката важних за општину Бач.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs