Вести


Потпредседник Јешић присуствовао Дану отворених врата компаније ТРС Сwисс Продуцтион

Нови Сад , 29. новембар 2012.
-A A +AПотпредседник Јешић присуствовао Дану отворених врата компаније ТРС Сwисс Продуцтион.

Нови Сад , 29. новембар 2012. .

Нови Сад/Петроварадин 29. новембар 2012. године - Компанија ТРС Сwисс Продуцтион и Фонд за подршку инвестиција у Војводини - ВИП Фонд, одржали су данас Дан отворених врата ТРС Еуропе из Петровадина, где ова компанија од 2006. године ради репроизводњу тонер кертриџа за ласерске штампаче. Повод за свечаност био је отварање нових просторија, проширење производње и запошљавање нових 200 радника у овој компанији, где се пословање одвија на око 14.000 квадратних метара, у делу погона старе „Победе" у Петроварадину, где са новозапосленима сада ради 450 радника. Пре годину дана постали су део америчке групације Цловер Холдинг Инц, која је светски лидер у вертикално интегрисаним, комплетним еколошким решењима, под чијим је окриљем настављен раст производње, прихода и броја запослених.

Потпредседник Владе Војводине и покрајински секретар за пљопривреду Горан Јешић изјавио је да је реч о једној успешној инвестицији, која траје у Војводини и Србији. Истакавши да је повећање броја запослених у компанији ТРС у Петроварадину доказ да постоји политичка стабилност и подршка администрације оваквим инвестицијама, потпредседник Владе Војводине исказао је и своје задовољство ВИП фондом, чији задатак је да привлачи стране инвестиције, али и да пружа помоћ страним компанијама које послују у Војводини. Потпредседник Јешић је овом приликом нагласио и следеће:
„То је доказ да када заједнички радимо и када се концентришемо на оно што је стварно политика - а то је побољшање живота грађана, онда можемо да обавимо посао и да створимо нешто овако - од пропале фирме да дођемо скоро до 500 запослених". Отварајући врата своје фабрике, компанија ТРС желела је да представницима републичке, покрајинске и градске владе, домаћих институција и медија, приближи своју специфичну индустрију, покаже реновиран део погона, најави нове планове, као и да обележи годишњицу од како је преузета од стране америчке компаније Цловер Холдингс Инц.
Овом приликом присутнима су се обратили амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби (Мицхаел Д. Кирбy), потпредседник Владе АПВ и покрајински секретар за пољопривреду, шумарство и водопривреду Горан Јешић, директорка компаније у Новом Саду Снежана Вуковић, председник Цловер Тецхнологиес САД Дан Рухл, као и директор компаније Цловер Тецхнологиес за Европу, Марк Перрy. Амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби истакао је да ова компанија говори да је реч о озбиљним намерама у погледу инвестиција, уз поштовање свих еколошких стандарда, захваливши се на подршци коју је добила од наше администрације. Према речима америчког амбасадора, овакво пословање даје наду у будућност Србије. Проширење посла и нова радна места је оно што ТРС компанија чини, а то је порука и другим страним инвеститорима да је у Србији могуће развити добро пословање и остварити успешан профит.
Мирко Грубишић, помоћник министра енергетике, развоја и животне средине подсетио је на чињеницу да се у Србији тренутно рециклира само 6 % створеног отпада, док је то у ЕУ 60 %, а у Јапану чак 90 %. Како је Грубишић навео  Србија ће новом стратегијом и развојем, учинити све да у предстојећем периоду овај проценат увећа и учини да будемо што конкурентнији на овим просторима када је реч о рециклажним центрима. Реч је о томе да Србија мора променити стратегију која се тиче отпада и да отпад почне да посматра искључиво као сировину за нове производе у складу са стратешким плановима ЕУ.
 
Директорка компаније Снежана Вуковић навела је да се од пре шест година од једног запуштеног простора, који је био на месту данашње ТРС компаније у Петроварадину, дошло до изузетно условног амбијента у коме се одвија и модерно пословање, које одговара европском нивоу. У Петроварадину је тренутно највећа фабрика ове врсте у Европи. Од 120 запослених стигло се до 450, при чему извоз компаније чини 96%. Добит се не износи из наше земље, већ се чува за финансијско јачање предузећа. Важно је еколошки чисто пословање уз поштовање законских прописа Србије и ЕУ, који се односе на рад, запошљавање и заштиту околине.
Ознаке: Горан Јешић

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs