Вести


Почела изградња кинеске фабрике пнеуматика “Шандонг Линглонг Тајр” у Зрењанину

Нови Сад , 30. март 2019.
-A A +AПочела изградња кинеске фабрике пнеуматика “Шандонг Линглонг Тајр” у Зрењанину.

Нови Сад , 30. март 2019. .

Полагањем камена темељца, почела је изградња нове кинеске фабрике пнеуматика “Шандонг Линглонг Тајр” у Зрењанину. Камен темељац је положио председник Републике Србије Александар Вучић. Догађају су присуствовали потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, амбасадор Народне Републике Кине у Србији Чен Бо и други званичници Републике Србије и Града Зрењанина.

Највећа гринфилд инвестиција у Србији и највећа привредна инвестиција у Зрењанину, вредна скоро милијарду долара, обезбедиће посао за најмање 1200 радника.

У производном погону на више од 70 хектара, који ће пословати под званичним називом “Линглонг Интернешнел Европа” д.о.о. Зрењанин, производиће се радијални пнеуматици високих перформанси за путничка возила, камионе и аутобусе, пољопривредни пнеуматици, као и пнеуматици за коришћење извантрасираних путева.

Изградња ове фабрике у Зрењанину, допринеће промени економске структуре не само Града Зрењанина, већ и целог Баната. Очекује се да ће уз компанију “Линглонг” бити присутна још најмање два велика кооперанта, чија најављена улагања такође превазилазе сто милиона долара. Планира се и да транспорт великих количина производа из Зрењанина ка западноевропским дестинацијама буде реализован новим ауто-путем до Београда и брзом саобраћајницом до Новог Сада.

Полагању камена темељца присуствовао је велики број званица, представника Владе Републике Србије, Покрајинске владе, Града Зрењанинаи менанџмента компаније.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs