Вести


Почела изградња новог објекта ОШ „Јован Поповић“ у Сремској Митровици

Сремска Митровица , 09. новембар 2018.
-A A +AПочела изградња новог објекта ОШ „Јован Поповић“ у Сремској Митровици.

Сремска Митровица , 09. новембар 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас камен темељац за изградњу новог објекта Основне школе „Јован Поповић“ у Сремској Митровици, истакавши да је улагање у унапређење и побољшање услова школовања у свим образовним установама у Војводини, један од приоритета владе на чијем је челу.

За I фазу радова на изградњи новог објекта, Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине издвојила 63 милиона динара, а Град Сремска Митровица 18 милиона динара.

„Заједно смо приступили реализацији овог великог и значајног пројекта и очекујемо да за годину и по дана добијемо нови објекат у коме ће ђаци имати квалитетне наставне услове“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је Покрајинска влада, у сарадњи са локалним самоуправама и Канцеларијом за јавна улагања, у протекле две и по године издвојила значајна средства за реконструкцију школа и домова ученика широм Војводине, и направила велике помаке у тој области.

„Резултати тог коодинисаног рада су већ сада видљиви. Издвајаћемо још значајнија средства у те сврхе, како би сва деца у Војводини ишла у добре школе“, казао је председник Мировић.

Том приликом, председник Мировић истакао је да је Покрајинска влада у протеклом периоду финансирала и значајне пројекте из области саобраћаја, водоснабдевања и заштите вода на територији града Сремске Митровице, те најавио да ће из покрајинског буџета бити обезбеђена средства и за II, последњу, фазу радова на изградњи ОШ „Јован Поповић“.

Захваливши се Покрајинској влади на издвојеним средствима, градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер изјавио је да је објекат ОШ „Јован Поповић“ изграђен шездесетих година и да је био у веома лошем стању, те додао да очекује да нова зграда ђацима буде на располагању почетком 2020. године.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs