Вести


Почела изградња постројења компаније MTU Maintenance Serbia у Новој Пазови

Нова Пазова , 05. јул 2021.
-A A +A







Почела изградња постројења компаније MTU Maintenance Serbia у Новој Пазови.

Нова Пазова , 05. јул 2021. .

У Новој Пазови данас је почела изградња постројења за одржавање и производњу мотора за авионе немачке компаније MTU Maintenance Serbia, где ће, како је најављено, бити запослено 450 радника.

„Ово је важан дан за нашу земљу и нови почетак у њеном научно-технолошком развоју. Долазак ове компаније значајан је због нових радних места, али исто толико и због чињенице да je у Србију дошла компанија из авио-индустрије, која ће преносити нашим запосленима и институцијама своје знање и тиме додатно развијати нашу земљу у најсофистициранијој области када је реч о научно-технолошком развоју“, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Долазак немачког инвеститора је, како је оценио, важан подстицај за Стару Пазову, Војводину и читаву Србију.

„Ово је сигнал и за нове компаније из ове делатности које ће, уверен сам, долазити у још већем броју. Сигуран сам да ће се показати да је компанија MTU Maintenance донела добру одлуку и да ће квалитет, знање и профит бити онакви какве су и очекивали на почетку овог процеса“, казао је Мировић.

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да ће ова фабрика допринети даљем напретку и свеукупном развоју Србије.

„Три године смо чекали овај дан и борили се за ову инвестицију. Поносан сам и сигуран у наш заједнички труд и рад. Радићемо и даље даноноћно како бисмо привукли велике инвестиције јер желимо да нам Србија буде још развијенија“, рекао је Вучић захваливши немачкој влади што је, како је истакао, дала препоруке за улагање у Србију.

Члан Извршног одбора компаније MTU Aero Engines Мајкл Шрејог рекао је да је та компанија три године радила на припреми ове инвестиције и да је, узимајући у обзир све аспекте и критеријуме, донела одлуку да то буде Србија, поручивши – „овде смо дошли да бисмо остали“.

Председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић навео је да ће грађани деценијама памтити овај дан, истакавши да ће овом инвестицијом проценат запослености у тој општини бити знатно увећан.

Постављању временске капсуле присуствовали су и амбасадор Немачке Томас Шиб и министарка привреде Анђелка Атанасковић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs