Вести


Почели радови на изградњи Аква парка и спа центра на Палићу

Палић , 15. децембар 2018.
-A A +AПочели радови на изградњи Аква парка и спа центра на Палићу.

Палић , 15. децембар 2018. .

Постављањем камена темељца, данас је отпочела прва фаза радова на изградњи Аква парка и спа центра на Палићу, коју зајединички финансирају Покрајинска влада, Влада Републике Србије и Град Суботица.

„Вредност ове инвестиције је више од милијарду динара и када радови буду комплетно завршени, у наредне две године, верујем да ће Палић бити обогаћен садржајима који ће омогућити развој туризма и што већи број туриста у овом делу Војводине“, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић и најавио наставак радова на чишћењу језера и уређењу инфраструктуре.

Он је истакао да се на овом пројекту поново види да заједнички наступ и сарадња Покрајинске владе, Владе Републике Србије и локалних самоуправа даје конкретне резултате на добробит свих грађана.

„Важно је да заједнички финансирамо велике инвестиције попут ове. Настављамо да радимо и на деоници „Ипсилон крака“, на реконструкцији Народног позоришта у Суботици, али и другим пројектима који ће допринети развоју Суботице, Војводине, а самим тим и целе Србије“, додао је председник Мировић.

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је реч о једној од највећих инвестиција у области туризма у нашој земљи, истакавши да очекује да, њеном реализацијом, Палић поново постане једна од најатрактивнијих тиристичких дестинација у Србији.

Захваливши се Републичкој и Покрајинској влади на издвојеним средствима за реализацију ове велике инвестиције, градоначелник Суботице Богдан Лабан рекао је да почетак изградње Аква парка и велнес центра представља велики корак у правцу враћања Палића и Суботице на туристичку мапу Србије и региона.

На комплексу, који ће се простирати на 4,4 хектара, како је најављено, предвиђено је пет базена на отвореном и исто толико на затвореном, велнес и спа садржаји за релаксацију и побољшање здравља корисника.

Полагању камена темељца присуствовао је и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs