Вести


Предраг Вулетић отворио реновирани објекат Геронтолошког центра на Новом Насељу

Нови Сад , 20. мај 2017.
-A A +AПредраг Вулетић отворио реновирани објекат Геронтолошког центра на Новом Насељу.

Нови Сад , 20. мај 2017. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић присуствовао је манифестацији „Отворена врата“ Геронтолошког центра Нови Сад, на Новом насељу.

Манифестација „Отворена врата“ одржана је поводом пуштања у рад новог дела стационара, реновираног дела објекта.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је отворио реновиран објекат и том приликом изјавио да је велико задовољство што је са једном од највећих установа социјалне заштите успешно завршен посао. „Пре шест месеци смо обећали да ће Покрајинска влада радити на унапређењу услова у установама за смештај корисника и данас смо сведоци испуњеног обећања“.

Славица Шкрбић, директорка Геронтолошког центра Нови Сад је рекла да је објекат изграђен пре 32 године. „Последњих година изражена је жеља и хтења грађана за једнокреветним апартманима стационарног типа.“ У сарадњи са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, демографију и равноправност полова трећи спрат претворен је у стационар. На овај начин објекат на Новом насељу имаће 14 једнокреветних соба стационарног типа, што је новина у социјалној заштити.

У адаптацију овог објекта Покрајински секретаријат је уложио нешто више од пет милиона динара. Средства су била намењена грађевинским радовима, противпожарној заштити и опремању соба. Део средстава за опремање добијен је од ресорног министарства.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs