Вести


Председник Владе Војводине отворио спортску халу у Мокрину

Кикинда , 28. април 2012.
-A A +AПредседник Владе Војводине отворио спортску халу у Мокрину.

Кикинда , 28. април 2012. .

Мокрин/Нови Сад, 28. април 2012. године - Председник Владе Војводине др Бојан Пајтић посетио је данас село Мокрин, поред Кикинде и са председником ове банатске општине Илијом Војиновићем обишао новоизграђену спортску халу.

Реч је о модерном спортском објекту са трибинама за око пет стотина гледалаца и бројним могућностима - од одржавања часова физичког васпитања до забавних садржаја и концерата. Један од најважнијих корисника биће рукометни клуб који се такмичи у првој републичкој рукометној лиги иако Мокрин има тек око пет хиљада становника. У част отварања хале и посете председника војвођанске Владе, подмладак клуба, дечаци и девојчице, одржали су кратки промотивни меч.
Хала површине 1450 квадратних метара, изграђена је уз помоћ покрајинског Фонда за капитална улагања а укупна вредност пројекта износила је 117,5 милиона динара. Фонд је у финансирање пројекта изградње уложио 90,11 милиона динара док је преостали део обезбедила општина Кикинда.
- Мокрин је добио изванредан објекат, какав и заслужује село које има прволигашки спортски клуб и које је једно од наших најстаријих насеља. Када смо подржали изградњу овакве хале, ми смо пред собом имали двоструки циљ - да деца остају ус вом месту, и да се ту квалитетно школују и имају могућност да се баве чак и врхунским спортом и са друге стране да у месту буде отворен одговарајући простор који ће омогућити не само спортска такмичења већ и бити центар свих друштвених, културних, забавних, породичних програма и збивања, у коме ће се сусретати и окупљати сви мештани - рекао је обраћајући се бројној публици окупљеној у гледалишту нове спортске хале.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs