Вести


Председник Владе Војводине отворио фабрику палета у Иригу

Нови Сад , 14. децембар 2012.
-A A +AПредседник Владе Војводине отворио фабрику палета у Иригу.

Нови Сад , 14. децембар 2012. .

Ириг/Нови Сад, 14. децембар 2012. године - "Отварање једне фабрике која ће на пролеће имати 100 радника, изузетно је значајно за сваку средину, а поготову за средину као што је општина Ириг, која је слабије развијена и која изискује развој и отварање нових радних места" - рекао је председник Владе Војводине др Бојан Пајтић, на отварању новог привредног објекта компаније "ТО-МА палете". Ради се о фабрици за производњу дрвених палета, која поседује сертификат за производњу по европским стандардима, у чију изградњу и опремање је уложено милион евра. "ТО-МА палете"  једна је од највећих компанија која се бави производњом, продајом и откупом палета и данас послује у девет земаља. У погону у Иригу, до краја ове године радиће 40 радника, а према плану, како је рекао директор у њој ће у марту бити запослено 100 радника.  
Тим поводом, председник Владе Војводине др Бојан Пајтић је рекао  да је Покрајинска влада кроз програме Секретаријата за рад и запошљавање,  само путем програма отварања нових радних места у оваквим и сличним фабрикама, запослила за претходних пет године око 27.000 људи на територији Војводине.  "Ми смо спремни да субвенционишемо радна места и у овој фабрици и да тако дамо подстрек сваком оном предузетнику који има  идеје и енергију, који жели да отвори радна места и који има храбрости да у условима кризе отвара нову фабрику" - поручио је Пајтић.
Пајтић је изјавио да су амбиције које је  у претходним месецима и годинама Покрајинска влада имала,  а односе се на изградњу полуатопута од Новог Сада до Руме, који обухвата и изградњу тунела кроз Фрушку гору,  све ближе реализацији. " Због тога смо изузетно задовољни. Важно је да паралелно са тим развијамо и привреду. Такође је важно што ова фабрика планира да извози 90 одсто свог производног асортимана, што је изузетно значајно за спољнотрговински биланс наше земље, а када знамо да око 70 посто производње иде на најзахтевнија европска тржишта, онда видимо да смо итекако спремни и способни да производимо квалитетну робу и да будемо у утакмици са најразвијенијим земљама Европе, са предузећима из најразвијенијег дела нашег континента."  Председник Општине Ириг Владимир Петровић, изразио је задовољство што је вишемесечна сарадња са  компанијом "ТО-МА палете" успешно окончана отварањем фабрике палета  у којој ће се запослити 100 људи, чиме се битно смањује број незапослених у овој малој општини. Отварање овог погона, према речима Петровића, говори да је у општини створен амбијент за долазак инвестиција.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs