Вести


Председник Егереши на обележавању једног века ОШ ''Чаки Лајош'' из Бачке Тополе

Нови Сад , 30. март 2012.
-A A +AПредседник Егереши на обележавању једног века ОШ ''Чаки Лајош'' из Бачке Тополе.

Нови Сад , 30. март 2012. .

 Нови Сад, 30. март 2012. - Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши присуствовао је вечерас свечаном обележавању великог јубилеја Основне школе „Чаки Лајош", која прославља 100. годишњицу од свог оснивања. Поздрављајући велики број присутних садашњих и бивших ученика ове школе, професора, гостију и грађана, председник Егереши је нагласио да је поносан на чињеницу да је пре тачно једног века у школску зграду, која је данас Дом ОШ „Чаки Лајош", ушла прва генерација ученика и професора.  „Школа је место, где доживљавамо највише радости и туге у детињству и младалачком добу, наше прве успехе и неуспехе, прву љубав и прва разочарења. Колико ђака је пролазило ходницима и учионицама ове старе школске зграде, стекло знање и људскост међу њеним зидовима, да би се припремило за живот. Више хиљада је број некадашњих и садашњих ученика и наставника, професора, чије је срце током тих десет деценија увек куцало помало и за школу. За школу, која је место живота", истакао је председник Егереши наглашавајући да је „велики дар ићи у школа чије су капије отворене већ 100 година". 
 „Стогодишњи зидови школе су и сведоци времена. Сто година је дугачак период. У животу једног појединца малтене недостижан, у животу једне школе заслужује дужно поштовање, а ни у историји није за занемарити", рекао је Егереши, који је упутио речи захвалности и хвале некадашњим и садашњим просветним и свим другим радницима школе „Чаки Лајош", који су са великим еланом и одушевљењем радили и раде на образовању и васпитању младих генерација, чинивши тиме непроцењиву услугу Бачкој Тополи.
 „Учити и васпитати младе значи да верујемо у будућност. У име тога поздрављам нашу школу, њене наставнике и ђаке, и желим њима, а и свима нама, још много оваквих лепих јубилеја", истакао је председник Егереши који је ђацима ове школе поклонио пакет књига а директору школе уручио заставу АП Војводине. За допринос развоју и подршку школи, председник Егереши је на поклон добио слику, рад ученика ове школе.  Прослави су присуствовали и заменик покрајинског секретара за образовање Золтан Јегеш, Чикош Јанош, помоћник покрајинског секретара за омладину и спорт, градоначелник Бачке Тополе Атила Баби и други угледни гости из Бачке Тополе и Војводине. У току данашњег поподнева, у Музеју Бачке Тополе, отворена је и изложба посвећена обележавању великог јубилеја ОШ „Чаки Лајош". КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ  
Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs