Вести


Председник Игор Мировић отворио спортску халу у ОШ „Бранко Радичевић“ у Равном Селу

Нови Сад , 24. јун 2017.
-A A +AПредседник Игор Мировић отворио спортску халу у ОШ „Бранко Радичевић“ у Равном Селу.

Нови Сад , 24. јун 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас нову спортску халу у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Равном Селу у општини Врбас.

Мировић је изразио задовољство поводом реализације, како је рекао, велелепне спортске дворане која ће умногоме употпунити функционисање ове установе и олакшати рад наставницима и свим ученицима школе „Бранко Радичевић“, али која ће служити и другим корисницима – спортским колективима и културно-уметничким друштвима, посебно док се не обнови дом културе у Равном Селу, који је страдао у пожару.
У изградњу спортске хале заједно са опремом у њој, уложено је 120 милиона динара. За њу је планирано нешто више средстава, али, према речима председника Покрајинске владе, захваљујући одговорном поступању уштедело се близу 30 милиона динара. Пројекат су финансијски подржали Управа за капитална улагања Војводине, Покрајински секретаријат за образовање, управу прописе и националне мањине, те Општина Врбас.

„Овим показујемо да је могуће да и у малим срединама значајним инвестицијама, не само у комуналну инфраструктуру, већ и улагањем у области спорта и културе, подижемо квалитет живота, везујемо људе за своју средину. На тај начин, заједно са другим подстицајима у оним областима од којих људи овде живе, а то су подстицаји у пољопривреди, као и подстицаји који се могу везати за нове фабрике у општини Врбас, људима омогућавамо услове за један бољи и квалитетнији живот“, рекао је Мировић и додао да ће се то чинити и у другим местима у АП Војводини.

Он је посебно нагласио да је Покрајинска влада ове године офанзивно кренула кад је реч о инвестицијама, да су све активности усмерене у економски развој, било да је реч о пољопривреди, инфраструктури или мање развијеним срединама.

„Трудићемо се да се таква политика спроводи до краја мандата ове Покрајинске владе у свему и у потпуности,“ рекао је Мировић.

Директорка ОШ „Бранко Радичевић“ Снежана Станар је казала да је ово посебан дан за школу, јер се после скоро седам година, завршила изградња спортске хале.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs