Вести


Председник Игор Мировић примио амбасадора Белорусије Валерија Бриљова

Нови Сад , 25. септембар 2017.
-A A +AПредседник Игор Мировић примио амбасадора Белорусије Валерија Бриљова.

Нови Сад , 25. септембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас амбасадора Републике Белорусије Валерија Анатоловича Бриљова, који се налази у првој званичној посети АП Војводине након именовања за амбасадора у Републици Србији.

Саговорници су констатовали да су све снажније политичке, економске, трговинске и културне везе Србије и Белорусије, чије народе спаја традиционално пријатељство и много тога зеједничког кроз историју, те да се то одразило и на сарадњу АП Војводине са Белорусијом и њеним регионима, посебно Гомељском области.

Председник Игор Мировић је рекао да је Покрајинска влада, само за годину дана, остварила снажан напредак у сарадњи са партнерима у Белoрусији. У прилог томе је навео да је у мају ове године, приликом учешћа делегације Покрајинске владе на Гомељском економском и привредном форуму, потписан споразум о регионалној сарадњи АП Војводине и Гомељске области. Мировић је додао да је у протеклој години, у сусрету са замеником министра културе Белорусије у Покрајинској влади, договорено да се сачини план за оснаживање културних веза,те да је Покрајинска влада тада била покровитељ изложбе „Белорусија у Првом светском рату“.

Председник Мировић и амбасадор Бриљов, сложили су се, да су резултати досадашње сарадње охрабрујући и да отварају могућности да се она у наредном периоду подигне на виши ниво у свим областима.

У том циљу, председник Мировић је позвао да АП Војводину ускоро посети политичко-привредна делегација Гомељске области. Навео је, такође, да су врата за сарадњу отворена у свим областима, наводећи агробизнис и туризам као секторе у којима су значајни неискоришћени потенцијали.

Сусрету у Покрајинској влади присуствовао је и почасни конзул Републике Белорусије у Новом Саду Драгољуб Швоња.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs