Вести


Председник Игор Мировић примио у посету амбасадора Казахстана

Нови Сад , 08. август 2017.
-A A +AПредседник Игор Мировић примио у посету амбасадора Казахстана .

Нови Сад , 08. август 2017. .

Председник Игор Мировић, састао се данас у Покрајинској влади са амбасадором Казахстана у Србији Нурбахом Рустемовим, где су разговарали о могућностима оснаживања сарадње која ће бити продубљена сусретом двеју делегација предвиђеним за 16. август ове године.

Мировић је навео да су пријатељски односи две регије потврђени потписивањем споразума о сарадњи између Алматинске области и Војводине, августа прошле године, те да предстојећи сусрет предстваља наставак успешне сарадње у којој ће бити конкретизовани кораци у односима две регије.

У разговору је истакнуто да постоји велики интерес и потенцијал за сарадњу у разним привредним гранама, посебно у области пољопривреде.

Како је Мировић навео, успешност сарадње биће омогућена путем преноса и размене знања научних института Војводине, директнх инвестиција и унакрсне размене робе на тржиштима обе територије.

Рустемов је изразио задовољство чињеницом да ће предстојећи сусрет омогућити покретање бизнис импулса и јачања конкретних економских веза двеју регија. Он је указао на интерес казахстанских инвеститора за инвестиције у области рециклаже отпада, улагња у пољопривредна предузећа и друге привредне аспекте.

Мировић и Рустемов су се сагласили да је у наредном периоду извесна посета делегације Покрајинске владе Казахстану, чиме ће се учврстити пријатељски односи и интезивирати сарадња у бројним областима.

Састанку су присуствовали шеф Мисије Казахстана у Београду, Ержан Жарилканов, и саветник председника за међународну сарадњу, Сенка Бенгин.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs