Вести


Председник Мировић озваничио почетак изградње новог погона фабрике „Ле Белије“ у Кикинди

Нови Сад , 29. март 2017.
-A A +AПредседник Мировић озваничио почетак изградње новог погона фабрике „Ле Белије“ у Кикинди.

Нови Сад , 29. март 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник кикиндске компаније „Ле Белије“ Филип Дизије, полагањем камена темељца за изградњу новог погона фабрике „Ле Белије“ у Кикинди, озваничили су данас почетак изградње нових 2.500 квадратних метара у оквиру ове француске компаније за производњу алуминијумских одливака за аутомобилску индустрију.

Реч је о инвестицији вредној 12 милиона евра, чија реализација ће омогућити нова запошљавања у овој севернобантаској општини, у компанији где је тренутно запослено преко 600 радника.

Председник Мировић је у свом обраћању истакао да је отварање нових погона и фабрика увек огромно задовољство и успех, а да је таквих момената у нашој покрајини све више.

„У последњих шездесет дана ми смо у Војводини отворили више фабрика, лично сам био присутан на отварању шест нових фабрика: почевши од Суботице, Бечеја, Инђије, Руме, јуче у Бачу и данас у „Ле Белијеу“ Кикинди, где ће у новом погону бити запослено нових 80 радника, у компанији која већ годинама овде успешно функционише“, истакао је предсeдник Мировић.

Мировић је нагласио да ако је могуће, да за два месеца у Војводини у неколико општина, буде направљен овакав корак, додавши да је било и отварања која нису медијски посебно представљена, као и да је председник Владе лично за три године отворио 55 нових компанија, констатација је да у нашој земљи имамо тај потребан замајац који заиста гарантује раст економије Србије и гарантује бољи живот за све њене грађане.
„Овог процеса не би било да немамо укупну политичку и економску стабилност у нашој земљи“, поручио је Мировић данас из Кикинде.

Мировић је истакао да је „Ле Белије“ пример заједничког рада свих нивоа власти у Србији, као и индустријска зона у овом граду, која је већ примила нове инвеститоре.

„Најважнија порука, дакле, јесте да у Србији влада политичка и економска стабилност, да ће то тако остати и након 2. априла, те да заједнички раде Влада Републике Србије, Покрајинска влада и све локалне самоуправе, да се одвајају значајна подстицајна средства, и биће их више на свим нивоима“, подвукао је Мировић и подсетио да имамо законодавство прилагођено инвеститорима, што гарантује њихово појачано интересовање, о чему говоре и слике које данас имамо прилике да видимо: нове будуће фабрике и нова радна места.

Мировић је данас у Кикинди поновио да ће наш успех зависити, од броја нових фабрика, броја нових погона и нових запослених јер само на тај начин утичемо на општи раст економије наше земље, и на тај начин стварамо услове и за све друге области живота и рада, оне које не припадају привреди, а зависе од новца које привреда ствара.

Председник кикиндске компаније „Ле Белије“ Филип Дизије је истакао да ова компанија, чије је седиште у Бордоу, има 4.000 радника укупно са филијалама на међународном нивоу, чијим радом је могуће снабдети светско тржиште ауто деловима за кочионе системе, турбо и шасијама од алуминијума. Посебну захвалност Дизије упутио је председнику Мировићу , као и локалној самоуправи на подршци која је показана за успешан наставак пословања ове значајне компаније, која је међу првим француским компанијама стигла у наш регион.

Обележавању почетка изградње новог погона фабрике „Ле Белије“, присуствовали су и директор компаније Ле Белије Максел Бертран и градоначелник Кикинде Павле Марков. У свом обраћању, и честиткама поводом нове инвестиције, изразили су слично виђење, а то је да на овај начин Кикинда добија могућност да поврати стари сјај у привредном смислу и економски напредује. За то постоје реалне основе, обзиром да ова фабрика са новим погоном за неколико месеци у Кикинди, до 2020. године планира да производи до милион делова годишње.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs